Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Ministar Marković kod Bajića
 
 

Ministar Marković kod Bajića

spek-ministarMinistar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković posetio je pre dva dana ekipu filma „Led“, koja snima u selu Donje Grbice, nadomak Kragujevca. Osim ministra, sa ekipom se družio i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Uprkos jakoj kiši, koja je padala bez prestanka, ministar je uspeo da poseti lokacije snimanja, pored ostalog, i kuću glavnog junaka. Marković je porazgovarao sa rediteljkom Jelenom Bajić-Jočić i autorom scenarija Radošem Bajićem, ali i glumačkom ekipom - Momčilom Otaševićem i Nelom Mihajlović. Rediteljka je ministra upoznala sa članovima ekipe, a onda mu omogućila da premijerno pogleda neke snimljene kadrove filma „Led“, za koje je Marković imao samo reči hvale.

Snimanje igranog filma i dramskog serijala od tri dela „Led“, zasnovanog na motivima istoimene monodrame Radoša Bajića iz 1975. godine, počelo je 20. juna i trajaće još dve sedmice. Oslonjena na temeljne vrednosti srpskog naroda, tradiciju i baštinu, priča prati sudbinu seoske porodice i glavnog junaka Milivoja, mladog čoveka i silom prilika domaćina kuće, kome za vreme žetve grad uništi letinu. Premijera se očekuje početkom 2012, a istoimena serija na RTS stiže iduće jeseni.

POVELJA LEVAČKOG SABORA

ORGANIZACIONI odbor 42. sabora narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“, koji počinje u subotu u porti manastira Kalenić kod Rekovca, dodelio je povelju „Dobrivoje Marković“ glumcu i reditelju Radošu Bajiću. Reč je o najvišem priznanju sabora, ustanovljenom u znak sećanja na utemeljivača i dugogodišnjeg direktora ove manifestacije, učitelja Brativoja Markovića, a dodeljuje se zaslužnima za razvoj kulture i privrede Levača i unapređenje sabora. Radoš Bajić će u subotu uveče otvoriti sabor i tom prilikom će mu biti uručena povelja.

Izvor: Novosti

This content has been locked. You can no longer post any comment.