Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Penzioner vodi državnu firmu dok mladi ne mogu da nađu posao
 
 

Penzioner vodi državnu firmu dok mladi ne mogu da nađu posao

Milorad Bajović ima 72 godine i na čelu je „Šumadije“ u Kragujevcu, a mnogi visokokvalifikovani ljudi napuštaju grad jer su nezaposleni U Kragujevcu je trenutno oko 30.000 mladih bez posla, a direktor društvenog preduzeća je penzioner. I dok svake godine na stotine visokoobrazovanih napusti grad, na čelu „Šumadije“ opstaje ako ne najstariji, a ono jedan od najstarijih direktora u Srbiji - Milorad Bajović.

 

Ima 72 godine i tri godine je stariji od Blagoja Spaskovskog, koji je i dalje na čelu RTB „Bor“. Ugasio firme Preduzeće „Šumadija“, kojim rukovodi penzioner Bajović, bavi se profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem osoba s invaliditetom, a gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić nekoliko puta je istakao da je dobio podršku Skupštine grada. Pored hvalospeva gradskih funkcionera da je uspeo da stabilizuje stanje u preduzeću, upućeni u dešavanja u gradu na Lepenici ili „dolini gladi“, kako ga još nazivaju, dugovečnost na funkcijama pripisuju i njegovom prijateljstvu s Obrenom Ćetkovićem, donedavno visokom gradskom funkcioneru SPS.

Bajovićevi kritičari naglašavaju da ga ranije rukovođenje DP „Sobovica“ i „Zastava rezervni delovi“ u najmanju ruku ne preporučuje da obavlja ovu funkciju. Oba preduzeća su ugašena, a Kragujevčanima je i dalje u sećanju veliki pomor stoke na farmi „Sobovica“. Policijska istraga - On je preduzeće „Šumadija“, koje se bavilo proizvodnjom, preusmerio na usluge i to će vrlo brzo doći na naplatu. Osuđen je zbog diskriminacije radnika. Zbog njegovog arogantnog ponašanja preduzeće pravosnažno mora da plati milionske kazne.

Policija trenutno ispituje neke njegove poslove, a mogla bi da se uključi i inspekcija koja se bavi pravima invalida - kaže jedan od bivših radnika „Šumadije“, koji je nekoliko puta dobio direktora na sudu zbog diskriminacije, nezakonitog otkaza i drugih zloupotreba. Milorad Bajović nam se nije javio i nije odgovorio na poruku u kojoj smo ga, između ostalog, pitali zašto ne uživa u penziji i funkciju ne prepusti nekom mlađem, kolika mu je penzija i da li je tačno da prima 60.000 dinara po ugovoru o delu u „Šumadiji“.

This content has been locked. You can no longer post any comment.