Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Uhapšene četiri osobe zbog zloupotrebe položaja i falsifikovanja
 
 

Uhapšene četiri osobe zbog zloupotrebe položaja i falsifikovanja

Uhapšene četiri osobe zbog postojanja sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica i falsifikovali službene isprave Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju" i Opštinu Rača oštetil za 5.946.217 dinara. Uhapšeni su N.P. (44), odgovorno lice građevinskog preduzeća "Grad kop" iz Beograda, M.S. (45), zaposleni u tom preduzeću, R.D. (51) iz Velikog Gradišta, koji je nadzorni organ u JP "Direkcija za izgradnju opštine Rača" i I.T. (37) iz Novog Sada, odgovorni izvođač ispred preduzeća Grad kop.
policija_kg.jpg - 18.31 Kb

 

Sumnja se da su oni u drugoj plovini novembra 2015. godine, falsifikovanom dokumentacijom prikazali da su tokom čišćenja i uređenja odvodnih jarkova i kanala na području opštine Rača, izvršeni građevinski radovi u vrednosti od 7.845.457 dinara, iako je stvarna vrednost radova oko 1.900.000 dinara.

Oni se terete da su fiktivno prikazali da je prilikom izvođenja ovih radova bilo angažovano više mašina i kamiona od stvarnog broja, iako je određeni broj kamiona ovog preduzeća u navedeno vreme vršio prevoz na teritoriji opštine Obrenovac, a ne Rača. Osumnjičenima se stavlja na teret i da su dokumentovali neistinite podatke o količini iskopane zemlje, odnosno da su naveli da je iskopano 9.830 kubnih metara, iako je zapravo iskopano četiri puta manje.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži