Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Pozorišne predstave
 
 

Pozorišne predstave

Premijera opere ORFEJ I EURIDIKA i novembarski repertoar

Na zvaničnom web mestu Knjaževsko-srpskog teatra ''Joakim Vujić'' u Kragujevcu po novembarskom repertoaru, u četvrtak 5. novembar od 20.00 časova, najavljena je premijera opere ORFEJ I EURIDIKA. Kompletan repertoar za novembar 2020. možete pogledati u nastavku.

Urnebesna komedija: Ko je ovde idiot?

Unebesna komedija pod nazivom ''Ko je ovde idiot''? najavljena je za 14. maj od 20 časova u Pozorištu za decu u Kragujevcu. U predstavi igraju Milan Kalinić i Srđan Ivanović. Info i rezervacije 069707322.

Društvene mreže: Čime se hranimo kroz news feed

U prostoru Narodne biblioteke “Vuk Karadžić”, u ponedeljak, 20. novembra, u 19 sati, održaće se celovečernji umetničko-kritički osvrt na ulogu društvenih mreža u našim životima. Na početku programa najavljena je monodrama “Laura, molim te”, jednog od najboljih srpskih mladih glumaca Nikole Rakočevića, u produkciji grupe “Laura 2000”.

JOAKIMINTERFEST Međunarodni pozorišni festival

JoakimInterFest se održava svake godine od 7-15. oktobra u Kragujevcu, Knjaževsko–srpskom teatru. Festival je dobio ime po Joakimu Vujiću (1772-1847), direktoru prvog srpskog teatra osnovanog u Kragujevcu 1835. godine. Domaćin Festivala je Knjaževsko–srpski teatar, a glavni pokrovitelj Grad Kragujevac. Knjaževsko–srpski teatar je najstarije srpsko pozorište, osnovano 1835. godine. U svojoj skoro dva veka dugoj tradiciji postalo je jedan od najznačajnijih bastiona srpske kulture. Najveća imena srpskog glumišta započela su svoju umetničku karijeru na sceni ovog pozorišta.

Naš teatar predstavlja repertoar za septembar

Najstarije pozorište u Srbiji JOAKIM VUJIĆ pod sloganom Naš teatar predstavlja repertoar za septembar.

„Dijalog monologa“ povodom 20 godina emisije „Iz glave“

U četvrtak, 14. septembra, od 20 sati, u Knjaževsko-srpskom teatru, povodom dvadesetog rođendana emisije „Iz glave“, biće izveden Operetsko-kabaretski oratorijum pod nazivom „Dijalog monologa“.

''Noć bogova'' u Kragujevcu 28. aprila

Pozorišna predstava Noć bogova, drama Mire Gavrana u kojoj igraju Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić zakazana je za 28. april od 21:00h u sali PMF-a u Kragujevcu.

Predstava ̶ Era ožalošćenih

U sredu, 14. decembra, nakon kraće pauze, predstava Era ožalošćenih ponovo na sceni Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

Monodrama o pukovniku Apisu u pozorištu

Petnaesto izvođenje monodrame o pukovniku Apisu Beleg 5027 održaće se na Sceni Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac u utorak 07. juna od 20 sati.

apis.jpg - 29.86 Kb

Državni posao u Kragujevcu

U petak 8. aprila u Dečijem pozorištu odigraće se predstava Državni posao – Sa televizorom.

drzavni-posao.jpg - 154.66 Kb

Strana 1 od 3