Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo
 
 

Ostalo

Veče kamerne muzike za violu i klavir

U okviru koncertne sezone u Univerzitetskoj galeriji, u utorak 20. septembra 2022. godine sa početkom u 19.00 časova, biće održan koncert pod nazivom „Veče kamerne muzike za violu i klavir “.

Predstavljanje romana "Otkucaji duge"

Udruženje pisaca Kragujevca vas poziva na predstavljanje romana Petra Todorovića "Otkucaji duge". Promocija će sse održati u subotu, 24. spetembra u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, sa početkom od 19.00 časova.

Predavanje akademika Ivana Gutmana na Univerzitetu u Kragujevcu

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u utorak, 17. maja u 19 časova u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, organizuje predavanje akademika Ivana Gutmana Hemija i matematika – Zašto sam dobio nagradu za životno delo?

Koncertna sezona - 20 godina FILUM-a

Sa posebnim zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete otvaranju koncertne sezone, kojom obeležavamo jubilej, koncertom studenata Odseka za muzičku umetnost, u sredu, 9. marta 2022. godine, u 19 sati, u Kući Đure Jakšića.

Rock & Blues akustični koncert Nenada Zlatanovića i Filimana Mandića u Ummusu

Jedan od naših najboljih i najangažovanijih bluz gitarista Nenad Zlatanović (frontmen benda Texas Flood) zajedno sa Filimanom Mandićem, gostuju u petak, 11-og Februara od 21h, u Ummusu i najavljuju veliki rock & blues spektakl.

GRAFIČKE VIZIJE 6

GRAFIČKE VIZIJE 6 u Gradskoj galeriji ''Mostovi Balkana'': Hose Adair Garsia Sančes / José Adair García Sánchez Adrian Aha Mendes / Adrián Aja Méndez Dorota Ziolkovska / Dorota Ziolkowska Enrike Gvadarama Solis / Enrique Guadarrama Solís Manuel Alberto Solis Mendosa / Manuel Alberto Solís Mendoza

Književno veče PORTRET PISCA

Odlično organizovano književno veče PORTRET PISCA gde je gost večeri bio VIDAK M.MASLOVARIĆ novinar, pesnik i profesor francuskog jezika koji je zastupljen je u antologijama i u zbornicima poezije i proze. Dobitnik je više značajnih nagrada za poeziju.

Nevena Lepojević naša operska diva ostvarila saradnju sa slavnim dirigentom Zoranom Andrićem

Zoran Andrić legendarni, slavni dirigent i naša poznata operska diva sopran Nevena Lepojević ostvariće saradnju na međunarodnoj sceni. Saradnja na prvim projektima je vezana za Srbiju, ali odmah zatim i za svetsku scenu preko organizacije našeg slavnog dirigenta. Ovu informaciju portal ekskluzivno prenosi publici. Uvek smo prvi, uvek imamo informacije pre drugih. Tako znamo da je u planu i koncert, kao i put u inostranstvo. O novim informacijama naš portal će prvo da Vas obavesti. Više informacija biće na zvaničnom sajtu operske dive: www.nevenalepojevicsopran.com Više o dirigentu Zoranu Andriću možete pročitati u nastavku teksta.

Promocija značajne knjige iz istorije razvoja Liceja

U svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, u utorak 15. juna 2021. u 19 sati, promovisaće se značajna knjiga iz istorije razvoja Liceja, čiji je autor dr Dušan Marković (1936-1996), a izdavači su: Univerzitet u Kragujevcu, PMF i Pravni fakultet.

Tribina akademik Goran Petrović

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u okviru programa Susreti sa stvaraocima, organizuje tribinu sa akademikom Goranom Petrovićem. Moderator je dr Časlav Nikolić, profesor srpske književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu.

Strana 1 od 2