Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Turizam GTO Kragujevac
 
 

Gradska turistička organizacija Kragujevac

GTO KragujevacGradska turistička organizacija «Kragujevac» osnovana je u decembru 2005. godine, u skladu sa Zakonom o turizmu iz 2005. godine, kao budžetska, neprofitabilna organizacija. Osnovna delatnost GTO je promocija grada, tj. predstavljanje grada na sajmovima, kao i u medijima, sa ciljem da se ostalim gradovima u zemlji i inostranstvu, turističkim agencijama, kao i organizacijama, Kragujevac predstavi kao turistička destinacija koju svakako treba posetiti, ne samo zbog Spomen parka, već i kao prvu prestonicu moderne Srbije, grad univerziteta, mladosti, velikih kulturnih i sportskih manifestacija, prvog Dečjeg karnevala, prvog Akvarijuma i sl. Naš grad je bogat kulturno-istorijskim spomenicima, koji arhitektonski i istorijski pripadaju različitim periodima (klasicizam, barok, secesija, belle-epoque, neoklasicizam, balkanski stil), a gotovo svima je zajedničko da još uvek imaju istu namenu i funkciju kao i u periodu kada su građeni (Gimnazija, Sud,Tržnica, Stara crkva, stari kameni most...), dok su ostale pretvorene u muzeje (Topolivnica, Amidžin konak, Prva vojna bolnica...).  Promocija grada, tj. razvoj turizma, znači povećan promet posetilaca iz drugih krajeva, koji se zadržavaju u našem gradu i troše određena sredstva na smeštaj, hranu, piće, kao i kupovinu, bilo da je u pitanju klasičan ’’šoping’’ ili kupovina suvenira i proizvoda umetnučke vrednosti koji se mogu kupiti u našem Turističko-informativnom centru. Upravo ta njihova potrošnja, predstavlja priliv sredstava našem budžetu i samim tim njegovo uvećanje, koje znajući da mnogi gradovi žive od turizma, nije zanemarljivo. Poznato je da ukoliko se više razvija, turizam za sobom povlači i razvoj mnogih delatnosti (ugostiteljstvo, proširenje kapaciteta, razvoj starih zanata, aktiviranje nezaposlenog stanovništva), a samim tim i sveukupne privrede.

Turistički informativni centar

Nnalazi se u samom centru grada, na platou Robne kuće, ul. dr Zorana Đinđića br. 11. Ovde možete dobiti sve informacije o gradu i njegovim znamenitostima, smeštajnim i ugostiteljskim objektima i njihovoj ponudi, kulturnim, zabavnim, sportskim i drugim dešavanjima. Takođe možete dobiti prospekte o gradu i okolini, prospekte hotela, restorana, muzeja, manifestacija. Pored pomenutih informacija pružamo usluge vodičke službe za grad i okolinu.  U TIC-u možete izvršiti rezervaciju smeštaja u nekom od seoskih domaćinstava u okolini grada.

U ponudi naše suvenirnice je bogat i raznovrstan izbor suvenira i predmeta domaće radinosti, sa obeležjima grada, Šumadije i cele Srbije. U prodaji su takođe i turistički vodiči, monografije, brošure, turističke i saobraćajne karte, razglednice. Posedujemo i bogatu galeriju umetničkih slika.

Naši zaposleni su veoma ljubazni i spremni da vam pruže sve potrebne informacije.


 

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 98, 34000 Kragujevac

+381 34 334 883, +381 34 332 172   Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Turistički informativni centar «Kragujevac»

Dr Zorana Đinđića 11 (plato Robne Kuće) +381 34 335 302, +381 34 301 306, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli