Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika
 
 

Tehnika

Planirate da promenite izgled drvenog nameštaja - koji proizvodi nam mogu pomoći?

U potrazi ste za načinom da osvežite svoj dom i udahnete novi život starim komadima nameštaja? Bilo da se radi o nameštaju za enterijer ili eksterijer, pravi izbor proizvoda može učiniti čuda. U ovom članku, istražićemo različite vrste boja i premaza koji su dostupni na tržištu, kako bi vaš nameštaj ponovo zasijao punim sjajem.

Top 3 proizvoda za održavanje metalnih i drvenih površina

Imate laminat u kući, baštenski nameštaj vam je većinski drven ili je ugradna kuhinja od punog hrasta? Možda ste vlasnik lokala opremljenog najmodernijom ugostiteljskom opremom od metala? Bilo da tragate za novim ili dodatnim rešenjima, proizvodima koje morate kupiti ili ih možete sami napraviti, izdvajamo vam 3 koja provereno rade.

Na koje je sve načine savremena tehnologija unapredila našu bezbednost?

Bezbednost je jedna od osnovnih ljudskih potreba, a savremena tehnologija je revolucionarno promenila način na koji je garantujemo. Od naprednih sistema za nadzor do sofisticiranih uređaja za detekciju, tehnološki napredak donosi nam brojne inovacije koje poboljšavaju našu bezbednost na različite načine. U nastavku teksta fokusiraćemo se na nekoliko tehnoloških dostignuća koja su nam omogućila ogroman pomak na polju ljudske bezbednosti.

Kako brzo proveriti koja je matična ploča u vašem računaru

Verovatno znate koji procesor imate u svom računaru, ali da li znate koji brend i model matične ploče koristite? Pretpostavićemo da ne znate. Zato smo za vas napisali ovaj praktičan vodič kako biste brzo mogli da proverite. Proces traje minut ili dva, u zavisnosti od načina koji izaberete.

 

Top 5 tehnologija za izradu web sajta

Izrada web stranica postala je neizostavni deo savremenog poslovanja i komunikacije. Da biste uspešno predstavili svoj sadržaj ili proizvode na internetu, važno je izabrati odgovarajuće tehnologije.

Kakve prednosti donosi beskontaktno plaćanje telefonom?

Jedan od najnovijih načina za plaćanje računa jeste Google Pay ili plaćanje putem mobilnog telefona.

Podne obloge u malom stanu – kako da dom izgleda veće

Uređenje malog stana zahteva posebno umeće i pronalaženje prave ravnoteže između funkcionalnog i udobnog, tako da prostor ne izgleda skučeno. Ako živite u garsonjeri ili jednosobnom stanu manje kvadrature, verovatno tražite načine da enterijer izgleda veći no što jeste.

Pametni telefon, vaša desna ruka

Pametni telefon (SmartPhone) je vrhunski mobilni telefon koji sadrži mogućnosti ličnog digitalnog pomoćnika (PDA - personal digital assistant) i mobilnog telefona. Današnji modeli obično služe i kao prenosivi medijski plejeri i kamere s ekranima na dodir visoke rezolucije, kao internet pregledači koji mogu pristupiti i ispravno prikazati standardne internet stranice, a ne samo one prilagođene za mobilne uređaje, zatim GPS navigaciju, Vaj-faj (bežični internet) i mobilni širokopojasni pristup.