Trenutno se nalazite na strani: Početna strana
 
 

Umanjene cene karata za Joakimfest

Uprkos epidemiji korona virusa Kragujevac odnosno Knjaževsko – srpski teatar kao domaćin, priprema se za 15. Međunarodni pozorišni festival Joakimfest, koji će biti održan od 8. do 13. oktobra, pod sloganom „Pozorište u izolovanom društvu“.

 

Na osnovu makretniške procene i analize tržišta, ali i epidemiološke situacije, Knjaževsko – srpski teatar odlučio se na korekciju odnosno blago smanjenje cene karata za Joakimfest. Gradsko veće na sednici održanoj 16. septembra razmatralo je odluku Upravnog odbora Teatra i dalo saglasnost na predloženo umanjenje cena. Umesto 700 dinara, cena pojedinačne ulaznice u pretprodaji za parter biće 500 dinara, a cena pojedinačne ulaznice na dan predstave za parter, umesto 800 iznosiće 600 dinara. Cena pojedinačne ulaznice u pretprodaji za balkon umesto 500 biće 300 dinara, a cena pojedinačne ulaznice za balkon na dan predstave 400, što je za 200 dinara manje od prvobitne.

Takođe je cena za komplet ulaznica ( šest do devet predstava) smanjena i umesto 3500 sada iznosi 2500 dinara. Na repertoaru će, da podsetimo, biti šest predstava, četiri inostrane i dve domaće. LUTKINA KUĆA – Državno mađarsko pozorište, Kluž – Rumunija, ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R? Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda, FILOKTETOVA RANA, Pozorišna laboratorija „Sfumato“, Sofija – Bugarska, ZAPRAVO, PRELEPO JE, Nemačko državno pozorište, Temišvar – Rumunija, GUSTAV JE KRIV ZA SVE Pozorište Kostolanji Deže iz Subotice i ŽIVOTINjSKA FARMA, Narodno pozorište „Anton Panov“, Strumica – Severna Makedonija.

Inače, festival će biti održan uz strogo poštovanje svih epidemioloških mera što znači da će publici biti na raspolaganju svako treće sedište, uz obavezno nošenje zaštitnih maski.