Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Dušan Jevtović Trio za kraj godine
 
 

Dušan Jevtović Trio za kraj godine

U petak, 23. decembra – Pozorište za decu u 21:00 najavljen je Koncert – Dušan Jevtović Trio Dušan Jevtović - gitara, Vasil Hadžimanov - klavijature, Peđa Milutinović - bubnjevi Dušan Jevtović i Vasil Hadžimanov aktivno saradjuju već poslednjih nekoliko godina.

 

U 2016. u Barseloni snimaju Dušanov album “No Answer”, zajedno sa Asaf Sirkis na bubnjevima, koji će biti izdat za američkog izdavača “Moonjune Records” u aprilu 2017. godine. Nakon koncertnih aktivnosti u Španiji i Srbiji njihov sledeći koncert biće održan 23. decembra u Pozorištu za decu u Kragujevcu i nastupiće u triju, sa Peđom Milutinović na bubnjevima.

Repertoar koji će izvesti na koncertu biće sastavljen od autorskih kompozicija sa njihovih mnogobrojnih dosadašnjih albuma, kao i numera sa Dušanovog novog albuma “No Answer” koje će tom prilikom biti premijerno izvedene. Koncert će biti snimljen i objavljen na zvaničnom izdanju 2017. za Skc Kragujevac.

DUŠAN JEVTOVIĆ / Gitara Dušan Jevtović je rođen kasnih sedamdesetih u Kragujevcu, Srbija. Sa 12 godina od svojih roditelja dobija prvu gitaru i kreće na časove kod renomiranog profesora i gitariste Radomira Mihailovića-Točka. Devedesetih godina prošlog veka je član trija Trim i kasnije kragujevačkog sastava Blue Moods.

Od 2003 god. studira na prestižnom konzervatoriju Liceu, Barselona, koji je ispostavljeno odeljenje za Evropu čuvenog Berkli koledža, Boston, Amerika. Ubrzo počinje da saradjuje sa mnogim znacajnim imenima jazz i blues scene u Španiji. Kao profesionalni muzičar nastupa na svim važnijim festivalima i klubovima u Španiji i Evropi. Sa jednom od najpoznatijih arapskih umetnica Rim Bannom nastupa širom sveta poslednjih nekoliko godina. Od 2008 godine radi kao profesor u nekoliko privatnih skola u Barseloni kao i profesor saradnik na Akademiji za modernu muziku ESMUC. Sarađuje kao studijski muzičar na više od trideset izdanja u Španiji i Evropi.

Kao lider 2009 izdaje svoj prvi album On The Edge, za Satchmo records u Španiji. Svoj drugi solo album Am I Walking Wrong izdaje u oktobru 2013 za Moonjune Records u New York-u. Diskografska kuća poznata po izdavanju albuma Allan Holdwotha, Soft Machine i mnogih drugih svetskih imena jazz i progresivne muzike. To je ujedno i njegov prvi internacionalni album.Dušan biva opšte prihvaćen od svetske kritike. Sa preko 100 recenzija u svim vodećim svetskim časopisima i specijalizovanim internet portalima za jazz i progresivnu muziku.

"Naoštren poput mušketira mačevaoca, njegov instrument me oštro udari i pobeđuje sve bitke." JazzTimes, Gustavo Bustamante, Amerika

"Moćni Trio visokog leta, direktnog zvuka, sirov i ekplozivan. Progresivni jazz-rock, granitno čvrst i korozivan…" TomaJazz, Enrique Farelo, Španija.

"…Da li je to art-rock? Noise-rok? Džez? Metal? To su svi ovi elementi zajedno, ali više od svega, "on je svoja životinja", što čini sve toliko zanimljivim…" NewYorkMusicDaily, Delarue, Amerika

"Otkrovenje" Potpuno nedefinisanog žanra,muzika tria je naizmenično u kontemplativnim ambijentima pedantnih i eternih prizvuka i u besnim deonicama neparnih ritmova,oštrih disonanci i razuzdanih rifova. JazzMagazin,Felix Marciano Francuska.

VASIL HADŽIMANOV / klavijature Vasilovo klasično muzičko obrazovanje započelo je sa njegovih 5 godina u muzičkoj školi Stevan Mokranjac, u Beogradu (prof. Ljubinka Hadži-Jovančić).

1991. njegovo zanimanje za jazz obezbedilo mu je punu stipendiju za učešće u Interlochen Arts Camp-u, dva leta za redom, pruživši mu priliku da uči i svira sa jazz velikanima kao što su: Milt Jackson, Curtis Fuller, i Bayron Stripling, izmedju ostalih.

1992. se preselio u Boston gde, pod punom stipendijom, studira klavir i aranžman na Berklee College of Music. Diplomirao je 1995, a njegovi učitelji klavira bili su Ray Santisi i Lazslo Gardony. U toku studija na Berkliju nastupao je sa mnogim poznatim Bostonskim muzičarima, kao i sa grupom Sveti (Marko Đorđević i Bato Andonov), Leroy Jenkins-om (u njegovoj rep operi Funky Faust) i sa Paskal Bokar, afro-pop bendom sa kojim je išao i na američku turneju. Septembra 1996. Vasil se seli u New York, gde nastavlja da sarađuje sa nekim od najboljih mladih muzičara. Istovremeno radi kao muzički programer u TOMANDANDY studiju (autori Killing Zoe i Natural Born Killers soundtrack-a, producenti Lou Reed, Leonard Cohen, Laurie Anderson). Nakon godinu dana provedenih u Velikoj Jabuci, odlučuje da se vrati u Srbiju i osnuje svoj, VASIL HADŽIMANOV BAND sa kojim je, proteklih 15 godina, neumorno i sa velikim uspehom, nastupao na koncertima i jazz festivalima širom sveta. Vasil Hadžimanov Band je dosad izdao 5 albuma, 11 razloga za… (2001-Pgp Rts), Kafanki (2003-Pgp Rts), 3 - Sega Mu e Majkata (2007-Pgp Rts), Života mi (2009-Pgp Rts) i Can You Dig It? (2013-Zmex, SRB (CD) i OverJazz Records, GER (DD)).

Vasil je komponovao muziku za igrane i dokumentarne filmove, kao i serije, među kojima su: Beograd - otići ili ostati, Gorana Paskaljevića 2002. (Arte TV); Kad porastem biću Kengur, Raše Andrića 2004; Košarkaši, Dejana Zečevića 2005. (Propaganda/RTS); Stvar srca, Mike Aleksića 2006. (Stvar Srca Production/Living Pictures); Sestre, Vlade Paskaljevića 2011. (Monte Royal Pictures); Otvorena vrata, Raše Andrića 2013. (Monte Royal Pictures). Vasil je takođe i punopravni član grupa: Darkwood Dub, Trio Sveti (Marko Đorđević i Branko Trijić), Bace Quartet (Teodossi Spassov, Bachar Khalife i Aleksandar Petrov), Vasil Hadžimanov piano trio (sa Martin Đakonovskim i Alek Sekulovskim) Nastupao je i snimao i sa brojnim drugim muzičarima, kao što su: Matt Garrison, Antonio Sanchez, George Garzone, David Gilmore, David Binney, Reuben Rogers, Adam Deutch, Rodney Holmes, Chris Cheek, Danny Sadownick, Nigel Kennedy, Bisera Veletanlić, Zafir Hadžimanov, Senka Veletanlić, Brankica Vasić Vasilisa, Toni Kitanovski, Duško Gojković, Jovan Pavlović and ”Bengalo“, Bato the Yugo, Stefan Milenković, Vlatko Stefanovski, Ayib Dieng, Paskal Bokar, “Ultranate”, Leroy Jenkins, Oscar Salas, Izzet Kizzil, Samir Kurtov, Koja (Disciplina Kičme), Bojan Z, Rambo Amadeus, Sky Wikluh, Vojin Draskoci, Stjepko Gut, Lazar Tošić, Dado Topić, Slobodan Trkulja, Elvis Stanić, Rosen Zahariev, Hüsnü Şenlendirici, Gazmend Beriša…

PREDRAG MILUTINOVIĆ / bubnjevi Rođen 28.03.1990. godine u Kragujevcu. Pohađao privatne časove za džez bubanj kod prof. Dušana Ivaniševića. Prva muzička iskustva sa bendom stiče sa 15 godina, sa članovima sastava "Oktava" muzičke skole u Kragujevcu. Nakon toga se seli u Beograd i započinje saradnju sa fank bendom Rich Bitch. U Beogradu upoznaje brojne muzičare sa džez scene, i ubrzo ostvaruje saradnju sa istima u džez klubvima Ptica i Čekaonica. 2012 godine postaje član Maks Kochetov kvarteta i Vasil Hadžimanov Band-a. Imao je čast da svira sa velikanima strane i domaće scene: Bob Mover, Joe Cohn, Peter Mihelich, Stjepko Gut, David Jarh, Jure Pukl, Milan Nikolić, Predrag Revišin, Vanja Kevrešan, Sava Miletić ...

http://www.skckg.com/

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži