Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Otvorena izložba „Život u snazi motora – Mihailo Mika Borisavljević“
 
 

Otvorena izložba „Život u snazi motora – Mihailo Mika Borisavljević“

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, u ponedeljak 20. maja, u 13.00 časova biće svečano otvorena izložba „Život u snazi motora – Mihailo Mika Borisavljević“. Izložba se realizuje u saradnji Muzeja rudničko-takovsog kraja u Gonjem Milanovcu i Univerziteta u Kragujevcu.

 

Izložba je posvećena životu i radu Mihaila Borisavljevića koji, pored toga što je bio profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu, svetski je priznat stručnjak u oblasti motorne i automobilske industrije. Mihailo Borisavljević je jedan od osnivača Auto moto saveza Jugoslavije, Udruženja istoričara automobilizma osnovanog 2001. godine u Beogradu, kao i Jugoslovenskog društva za motore i vozila JUMV. Bio je član tehničke komisije FIM, delegat pri FIA i član žirija mnogih velikih međunarodnih trka.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži