Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Pozorišne predstave Predstava u kolektivnom centru
 
 

Predstava u kolektivnom centru

predstavaU petak, 11. novembra 2011. godine, sa početkom u 15.00 časova, u kolektivnom centru za smeštaj izbeglih i raseljenih lica “Trmbas” u Kragujevcu, održaće se interaktivna pozorišna predstava “Druga generacija”. Predstava se bavi problemom trgovine ljudima, a pre svega njegovom prevencijom. Naziv je dobila po čitavoj generaciji dece koja je u kolektivne kampove došla kao veoma mala, ili je tamo i rođena, i koja drugačiji život, život van kolektivnog centra, i ne poznaje.

Reč je forum teatru, posebnoj kategoriji Teatra potlačenih, društveno-angažovanom pozorištu Augusta Boala, brazilskog reditelja i aktiviste. Predstava traje pedeset minuta, nakon čega sledi interaktivni deo koji podrazumeva aktivno učešće publike. Cilj predstave je pokretanje dijaloga, i preuzimanje aktivne uloge gledalaca u iznalaženju rešenja i mogućnosti prevencije modernog ropstva.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži