Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Za koje vreme postajete milioner
 
 

Za koje vreme postajete milioner

London -- Koliko vremena je potrebno prosečnom domaćinstvu da zaradi milion dolara?


Ekonomist je izvršio istraživanje i otkrio da najbrže postajete milioner u SAD.

Pa tako da bi jedno domaćinstvo zaradilo prvi milion potrebno je dvadeset godina rada u Americi. Zanimljivo je da u SAD takođe ima i najviše domaćinstava sa zaradom od jednog miliona, skoro četiri odsto od ukupnog broja domaćinstava.

Londonski Ekonomist je za ovo istraživanje koristio podatke koliko jedno prosečno domaćinstvo zaradi za godinu dana. Pa tako i u Norveškoj vam treba dvadesetak godina za prvi milion, koju godinu više bi vam trebalo u Švajcarskoj i Austriji, dok u Danskoj treba tridesetak godina, slično kao i u Kanadi i Japanu. U Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji treba vam četrdesetak godina do prvog miliona, u Italiji, Španiji i Izraelu oko pedeset.

Zanimljivo je da je u Portugalu potreban čitav životni vek, i to dugačak, oko devedeset godina da biste zaradili prvi milion, u Čileu to, međutim, ne možete da uradite za životnog veka jer je potrebno oko 160 godina. U Turskoj skoro 250 godina, koliko je potrebno i u Bugarskoj. U Meksiku za prvi milion je potrebno tri veka a u Rumuniji 350 godina. Srbija se u ovom istraživanju ne spominje.

izvor:b92

Image by Mona Tootoonchinia from Pixabay

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži