Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Koja mesta treba da posetite?
 
 

Koja mesta treba da posetite?

Koje će zemlje i gradovi biti posebno zanimljivi u ovoj godini? Internet magazin businessinsider.com istražio je glavne događaje, kulturne trendove i globalne festivale i sastavio popis mesta koja bi obavezno trebalo da posetite tokom 2013.

ANTARKTIK PRIVLAČI SVE VIŠE TURISTA
Zbog neočekivanih suša, uragana i ostalih vremenskih nepogoda globalno otopljivanje više se ne može poricati. To znači da je krajnje vreme za posetu najhladnijem i najsušem kontinentu. Krajolik koji oduzima dah, sa tek nekoliko ljudskih građevina, savršeno je mesto za avanturiste, ljubitelje kajaka, trekinga ili sve koji žele da uživaju u netaknutoj prirodi.

 

BRUKLIN IMA SUPER KUL HOTELE I RESTORANE

Grad koji nikad ne spava postaće još zanimljiviji u 2013. zbog mnogih hotela, restorana koji se otvaraju kako bi privukli turiste, ali i lokalne potrošače. Iako Bruklin nije baš centar grada, turistima postaje sve pristupačniji jer je samo prošle godine u tom kraju otvoreno pet hotela, a ove se godine očekuje otvaranje deset novih. Pažnju privlači i Bruklinska pivara i mnogo hipster restorana i barova.

NEŠVIL I NJEGOVA TRADICIJA MUZIČKOG GRADA
Music City, kako Amerikanci nazivaju Nešvil godinama je turistički popularan, a 2012. ga je posetilo čak 12 miliona turista. Kako se očekuje da će broj posetioca rasti, grad planira ove godine da otvori mnogo novih građevina. Među njima je i Music City Center, muzej Johnnyja Casha , planirano je i otvorenje barem četiri nova hotela.

KOLUMBIJSKA KARTAGENA PRIVLAČNIJA NEGO IKAD

Iako je Kolumbija nekada bila poznata samo po nasilju i trgovini drogom, pretvorila se u jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Južnoj Americi. Procenjuje se da je turizam u toj zemlji od 2002. porastao za 300 odsto. Kartagena je najposećeniji kolumbijski, ali i šarmantni kolonijalni grad na Karipskom moru s mnogo dobrih hotela i pansiona.

LONDON PRIVLAČI NOVIM GRAĐEVINAMA
Letna Olimpijada odavno je prošla, a ostale su mnoge zgrade, restorani i hoteli sagrađeni zbog turista. Među novim zgradama izgrađenim uoči Olimpijade je i jedan od najviših nebodera u Europi - Shard. Kako se Olimpijada održavala u istočnom delu grada, nekada zapuštene i opasne četvrti postale su najzanimljiviji deo Londona.

ISTANBUL - NAJPOPULARNIJI GRAD EVROPE

Smešten na mestu gde se sreću Evropa i Azija, Istanbul je tradicionalno poznat po svojim drevnim spomenicima i raskošnim palatama. U poslednje vreme postao je jedan od najpopularnijih gradova koji privlači hipstere, ljubitelje hrane, umetnosti i mode.

LUKSUZNI SAFARI U TANZANIJI

Avanturisti koji tragaju za iskustvima u netaknutoj prirodi treba da razmisle o poseti Tanzaniji, zemlji s najimpresivnijim parkovima prirode i mestima za safari. Sever Tanzanije poznat je po dve glavne turističke atrakcije – nacionalnom parku Serengeti i krateru ugašenog vulkana Ngorongoro.

 

Izvor: Žena.Blic.rs

Foto: Žena.Blic.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži