Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika Pametni telefon, vaša desna ruka
 
 

Pametni telefon, vaša desna ruka

Pametni telefon (SmartPhone) je vrhunski mobilni telefon koji sadrži mogućnosti ličnog digitalnog pomoćnika (PDA - personal digital assistant) i mobilnog telefona. Današnji modeli obično služe i kao prenosivi medijski plejeri i kamere s ekranima na dodir visoke rezolucije, kao internet pregledači koji mogu pristupiti i ispravno prikazati standardne internet stranice, a ne samo one prilagođene za mobilne uređaje, zatim GPS navigaciju, Vaj-faj (bežični internet) i mobilni širokopojasni pristup.

Izraz pametni telefon je obično korišćen da opiše telefone sa više naprednih računarskih mogućnosti nego današnji obični telefoni, iako razlika može biti nejasna i ne postoji zvanična definicija šta čini razliku među njima.

Živimo u svetu informacija i znanja! Menadžeri koji su u stalnom pokretu, trebaju svog ličnog asistenta. Nekada asistent ili sekretarica, danas telefon pametnica. On zna šta nam je sve potrebno i jednim klikom dobijamo pravu informaciju. Pored više vrsta operativnih sistema za telefon i hiljade aplikacija, potrebno je samo da podesimo ''pametnog asistenta'' i on će raditi za nas.

Dnevnici, sveske i blokčići koje koriste vaši potencijalni lični asistenti su prisutni. I dalje se koriste za posao...pametan piše, a glup pamti. Međutim, pre nego što odlučite da zaposlite osobu koja će vam pomagati, razmislite da li je ovaj pametnjaković ono što Vam je potrebno. Pogledajte video, na kome su predstavljene razlike između poslovnog dnevnika i pametnog telefona.

 

Izvor: mConcept.biz ; wikipedia.org

Foto: Hassan Ouajbir

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži