Ne možete da smršate? Pazite šta jedete, ali kilogrami i dalje ostaju? Japanski naučnici su vršili ispitivanja i ustanovili šta bi moglo da predstavlja problem pri mršavljenju.
U pitanju je – brzina žvakanja hrane. Ljudi koji brže jedu imaju veće šanse da postanu gojazni. Što duže žvaćemo, više se aktiviraju senzori na jeziku i u usnoj duplji, koji šalju signal sitosti mozgu, a oslobađa se i histamine u neuronima. Osim toga, kada jedemo sporije, naš krvni pritisak je kontrolisaniji. Savetuje se da se ne uzima drugi zalogaj, pre nego što se prvi spusti do stomaka.
foto: energyobserver.com
Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.