Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje Nova revolucionarna metoda uklanjanja celulita
 
 

Nova revolucionarna metoda uklanjanja celulita

Šta je cululit?

- Celulit je bolest modernog doba. To je poremećaj gde zbog nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože, vezivno tkivo slabi i stvaraju se deformiteti kože koji podsećaju na pomorandžinu koru. Nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva. To je fenomen koji traje i nije osetljiv ni na dijete ni na fizičke napore. Iako celulit moze biti i genetički uslovljen, najčešći faktori koji ga izazivaju su: nepravilna ishrana, stres, konzumiranje alkohola, lekovi, tesna odeća, nedostatak fizičke aktivnosti, kao i psihološki faktori.

cellusonic-hanche-femme.jpg - 45.33 Kb

 

Šta je CELLUSONIC metoda?

- CELLUSONIC je jedinstvena tehnologija koja omogućava povećanje efikasnosti depresologije fibrolitičkim delovanjem ultrazvuka. U pitanju je kombinacija vakuum aspiracije sa ultrazvukom.

Ultrazvukom se lociraju masne naslage u organizmu i razlažu se, a aspiracijom se vrši izbacivanje toksina prirodnim putem. Cellusonic uređaji su prvi u svetu koji koriste ovu metodu. Stručno lice koje vrši tretman na taj način zahvaljujući različitim metodama funkcionisanja CELLUSONICA (depresologija, ultrazvuk, kombinacija depresologije sa ultrazvukom) ima na raspolaganju širok spektar mogućnosti, koji mu omogućavaju da brzo i efikasno tretira sve vrste celulita i masnih ćelija. Vakuum se postiže u pomoć ventuze (staklene čašice koja izvlači kiseonik).

Postoje 3 vrste delovanja:

-Statično (ventuza je nepomična)

-Rotaciona statičnost (uvlačeći kožu, ventuza klizi po telu)

-Drenaža ultrazvuka

-Drenaža bez ultrazvuka (aspiracija bez ultrazvuka)

Tretmanom se omogućuje mršavljenje, zatezanje kože i smanjenje celulita. Zainteresovani dobijaju tri akcije u jednoj, uz uštedu vremena, a samim tim i novca, jer nisu potrebni dodatni tretmani i korišćenje kozmetičkih proizvoda. Nakon tretmana limfni sistem se probudi,a on je zaslužan za izbacivanje toksina.

Koliko traje jedan tretman?

-Jedan tretman traje 2-4 minuta. -Prva dva tretmana se rade na 48 sati,da bi se probudio organizam, a ostali jednom nedeljno, da bi se prilagodio promenama.

Kako funkcioniše ultrazvuk?

Ultrazvuk je oblik mehaničke energije (zvuk) čija je frekvencija vibracije van granice ljudske čujnosti. Kako ne proizvodi jonske parove u ozračenoj materiji, ultrazvučno-akustično zračenje je deo nejonizujućih zracenja. Ultrazvuk (ultrazvučni talasi) su proizvedeni takozvanim piezoelektričnim efektom. Električno polje vrlo visoke frekvencije (MHz) se nanosi na kristalnu ploču, koja proizvodi mehaničke talase vibriranjem. Ovi mehanički talasi su tada zarobljeni metalnom membranom koja predstavlja sonde na ultrazvučnim glavama.

Ultrazvuk niske frekvencije ima sledeće efekte :

• Molekularno razdvajanje masnih čestica koje se nalaze u adipocitima, omogucavajući njihovu fluidnost

• Povećana propustljivost adipocitnih ćelija, omogućavajući izbacivanje izdvojenih čestica u limfnom kolu

• Vazodilatacija limfnih sudova (akcija drenaže pomaže pri uklanjanju čestica) i krvnih sudova (povećana kapilarnost i poboljšan protok krvi)

• Fibrolitička akcija koja je važna u procesu razdvajanja vlakana od tvrdog celulita Ultrazvuk kombinuje mehaničke efekte vibracija sa termičkim efektima koji su izazvani učestalošću talasa.Oni omogućavaju sledeće :

• Povećati efikasnost u tehnikama ručne masaže, kao i u depresologiji

• Smanjiti vreme tretmana

• Ublažiti fibrozu i sklerozu tkiva

• Duboko delovati na mišićni i zglobni sistem

• Drenirati venski i limfni sistem

• Imati analgetski efekat (smanjenje bola) kod pacijenta

cellusonic2.jpg - 41.29 Kb

Koje je najbolje starosno doba za ove tretmane?

Između 20. i 30. godine se najlakše gube masne naslage,dok je posle 40. potrebno više odricanja kako bi se uočili rezultati. Osim godina, rezultat zavisi i od oganizma, genetike i načina ishrane.

Koliko su ovi tretmani zastupljeni u svetu?

U Francuskoj od 100 % klijenata 20 % posto čine muškarci. Cellusonic je najzastupljeniji u Francuskoj, Luksemburgu, Belgiji, Mauricijusu i Maroku. U Srbiji smo jedini koji se bave cellusonic načinom skidanja masnih naslaga.

Koji delovi tela se najčešće tretiraju?

-Tretira se šest zona:

-stomak

-butine

-zadnjica

-listovi

-ramena

-leđa

Da li se masne naslage mogu vratiti nakon tretmana?

-Naslage se mogu vratiti, ali nikada na tretiranoj zoni. Ukoliko se povede računa o ishrani, neće se vratiti. Nema ''jo-jo'' efekat.

Ko ne bi smeo da se podvrgne ovim tretmanima?

-Ovi tretmani su rizični za:

-trudnice (do 3 meseca nakon porođaja, 6 meseci nakon carskog reza)

-Korisnici pejsmejkera

-Svi oni koji imaju maligne tumore

-Oni koji imaju proširene vene

-Ukoliko postoji ožiljak mlađi od 6 meseci na tretiranoj zoni

Zahvaljujući ovom tretmanu uštedećete vreme, novac,a nisu vam potrebne dijete. Poželjno je piti 1,5 l tečnosti dnevno (voda i nezaslađeni čaj), ali i izbaciti slatkiše i alkohol.

foto: salonvali.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži