Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija Srbija mnogo očekuje od izvoza Fijata
 
 

Srbija mnogo očekuje od izvoza Fijata

Srbija u ovoj godini očekuje vise od 1,6 milijardi evra prihoda od izvoza kompanije Fijat automobili Srbija, izjavio je državni sektretar u srpskom ministarstvu finansija i privrede Aleksandar Ljubić.

On je agenciiji Beta rekao da su ocekivanja Srbije od Fijata velika i istakao da su prvi pokazatelji sa tržišta vrlo pozitivni.

"Napravili smo dobar automobil, kvalitetan automobil, lep automobil", rekao je Ljubić i naveo da je u prošloj godini u Kragujevcu proizvedeno oko 30.000 automobila "fijat 500L" i da je sve izvezeno.

"Plan Fijata za 2013. godinu je da u Kragujevcu proizvede oko 160.000 vozila. Od sredine godine kreće proizvodnja produžene verzija modela 500L sa sedam sedišta, kao i izvoz u Ameriku", rekao je on.

Ljubić je istakao da su prvi izveštaji sa sajmova i prezentacija novog Fijatovog automobila koji se proizvodi u Kragujevcu "vrlo pozitivni".

Na pitanje da li postoji mogućnost da Fijat preseli proizvodnju iz Kragujevca u Italiju zbog krize i pritisaka italijanskih radnika, on je istakao da apsolutno ne postoji takva opasnost.

"Verzija modela 500L sa pet sedišta i produžena varijanta sa sedam sedišta će se praviti u fabrici u Kragujevcu. Koji će sledeći model biti, koji će silaziti sa proizvodnih traka fabrike u Kragujevcu ostaje da vidimo", rekao je on.

 

 

Izvor: Beta

Foto: Jannis Lucas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži