Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija Konferencija “Nova pismenost za novo doba”
 
 

Konferencija “Nova pismenost za novo doba”

Uvažavajući značaj medijske i informacione pismenosti za razvoj demokratskog društva i aktivnog građanstva, Fondacija Propulsion Fond i Ministarstvo kulture i informisanja izrazili su nameru da sarađuju na obavljanju određenih aktivnosti u vezi sa razvojem i unapređenjem medijske i informacione pismenosti u Republici Srbiji.

 

Propulsion sprovodi program Inicijativa za novu medijsku i digitalnu pismenost u skladu sa Sporazumom o podršci zaključenim 2020. godine između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Cilj Projekta je da se Vladi Srbije pruži pomoć u pogledu jačanja kapaciteta aktera u oblasti medijske i informacione pismenosti, kao i unapređenju institucionalnog razvoja ove oblasti. Projekat je obezbedio dugoročno prisustvo u Srbiji stručnjaka posvećenih sprovođenju programa u brojnim sektorima, uključujući medijski, obrazovni i korporativni.

Tim povodom 26. januara 2021. godine sa početkom od 9.30 časova održaće se online konferencija pod nazivom “Nova pismenost za novo doba” u prostorijama nove zgrade Radio-televizije Vojvodine u Novom Sadu. Događaj se realizuje u organizaciji Propulsiona, Ministartva kulture i informisanja i kompanije Color Media Communications. Zbog poštovanja epidemioloških mera konferenacija će se odvijati u hibridnom format tako što će govornici i mediji biti prisutni u medija centru Radio-televizije Vojvodine odakle će se emitovati događaj, a svi zainteresovani konferenciju mogu pratiti putem live stream na YouTube kanalu Ministartva kulture i informisanja ili na Facebook stranici Propulsion Fonda.

Na događaju će biti održana ceremonija potpisivanja Memoranduma o saradnji između Ministartsva kulture i informisanja Republike Srbije i programa Nova pismenost (Propulsion-a) i između Nacionalne akademije za javnu upravu i programa Nova pismenost (Propulsion-a). Na otvaranju konferencije govoriće:

· Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja

· Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

· Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije

· Majk de la Rosa, direktor misije Američke agencije za međunarodni razvoj.

Događaj će se sastojati od četiri odvojene panel diskusije pod nazivom:

1. Medijska pismenost u formlanom i neformalnom obrazovanju

2. Digitalna sadašnjost i budućnost

3. Medijska pismenost za novo doba

4. Medijska pismenost na međunarodnoj sceni .

Na konferenciji će između ostalih govoriti: prof. dr Miloš Pavlović, dekan Fakulteta dramskih umetnosti; Dejan S. Miletić, v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu; dr Branislav Ranđelović, v.d. direktora Zavoda za unapređenje vaspitanja i obrazovanja; Saša Mirković, ekspert za medijsku i informacionu pismenost; Nebojša Vasiljević, direktor, fondacije Petlja; Dejan Turk, generalni direktor „Vip mobajl”; Ana Mirković, ekspertkinja za medijsku i informacionu pismenost; Klaus Daman, direktor DW Akademie za Zapadni Balkan; Darko Soković, partner u organizaciji Propulsion i direktor programa Nova pismenost; Slavimir Stojanović Futro, dizajner; Tanja Banjanin, pevačica; Ana Martinoli, ekspertkinja za medijsku i informacionu pismenost i mnogi drugi.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži