Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija Peti međunarodni Đurđevdanski pesnički susreti
 
 

Peti međunarodni Đurđevdanski pesnički susreti

Udruženje pisaca Kragujevca sa svojim saradnicima i partnerima vas poziva na Pete međunarodne Đurđevdanske pesničke susrete. Pozivnica za književne večeri, koje su najavljene početkom septembra, nalazi se u nastavku. Nastavlja se i promocija zbornika Pesmom protiv bombi i održaće se u Kući ”Đura Jakšić” u Kragujevcu četvrtak 02.09.2021.

 

Stefan Koncept na promociji zbornika Pesmom protiv bombi u amfiteatru ”Sveti Jovan Zlatousti” u Kragujevcu Stefan Svičević Koncept, izvršni menadžer M Koncept grupe, inače pesnik i član Udruženja pisaca odgovorio je na poziv pesmom Dunav iz književnog sliva pesama o rekama zbog nemogućnosti da prisustvuje uživo na pesničkim susretima. Novu pesmu istaknutog srpskog pisca i pesnika Stefana Koncepta predstavljamo online i to na ćiriličnom pismu:

Дунав

Дунаве, Дунаве

царска реко

међународног значаја,

ти што животечеш

силовито и моћно.

Одвајкада спајаш и раздвајаш

у Црно море се уливаш.

Дунаве, Дунаве

небески сјају,

водени змају,

увек је лепо бити

у твоме крају.

Стефан Концепт

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži