Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Jednodnevni izlet - SREMSKI KARLOVCI - NOVI SAD
 
 

Jednodnevni izlet - SREMSKI KARLOVCI - NOVI SAD

U subotu, 22.06.2019. godine organizovan se JEDNODNEVNI IZLET u SREMSKE KARLOVCE - NOVI SAD. Sremski Karlovci su poznati po još nekim nazivima na drugim jezicima: nem. Karlowitz, Carlowitz, mađ. Karlóca, tur. Karlofça, a nalazi se kao naselje i opština u geografskoj regiji Srem.

Polazak je bio u subotu od 06:00 časova ispred „Lidla“ u Kragujevcu. U prepodnevnim časovima stigli smo u Sremske Karlovce (obilazak svih znamenitosti). Oko podneva prošetali smo Petrovaradinskom tvrđavom (obilazak sa lokalnim vodičem). Ručak u čardi ''Mačak'' pored Dunava uz pogled na reku. Nakon ručka u popodnevnim satima obišli smo gradsko jezgro Novog Sada sa lokalnim vodičem.

Osnovan 1694. godine, Novi Sad je dugo vremena bio centar srpske kulture, zbog čega je često nazivan „Srpska Atina”. Danas je Novi Sad veliki industrijski i finansijski centar srpske ekonomije, univerzitetski grad i školski centar, kulturni, naučni, zdravstveni i politički centar Autonomne Pokrajine Vojvodine, grad domaćin mnogih međunarodnih i domaćih privrednih, kulturnih, naučnih i sportskih manifestacija, kao i grad muzeja, galerija, biblioteka i pozorišta.

Povratak za Kragujevac je bio večernjim satima i uz svraćanje u poznati Fashion park out-let Inđija.

Udoban mini autobus i naravno posluženje kao i uvek. Odlično raspoloženje, a za ostalo se pobrinula Olgica Vasilijević (065/9211017 ; 064/1737942 ; 034/361–065).

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži