Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Najsigurnija opcija za kupovinu antidekubitnog dušeka
 
 

Najsigurnija opcija za kupovinu antidekubitnog dušeka

Ako ste u potrazi za antidekubitnim dušekom imamo najbolju ponudu za vas. Jako je bitno naći onaj koji je najkvalitetniji na tržištu a mi ćemo vam predstaviti svakako najbolje što se može izdvojiti. Galena Medic omogućiće vam da sprečite nastanak dekubit rana, pomoću njihove opreme olakšaće se bolne hiruške obrade i previjanje, brzo ćete zalečiti postojeće rane a plus ćete uštediti novac. Svakako pri kupovini ovih pomagala morate biti svesni da zdravlje nema cenu i da su njihovi proizvodi samo minimalna ulaganja koja će vam pomoći da se osećate bolje i koje će vašem telu dosta pomoći da se regeneriše brže nego inače. Ako se pitate kako će vam kupovina antidekubitnog dušeka pomoći u tome odgovor je jednostavan. On zamenjuje ručno okretanje korisnika, komore sa naizmeničnim punjenjem i pražnjenjem oslobađaju pritisak od ležanja i sprečava nastajanje dekubitusa.

 

Šta je antidekubitni dušek i kako radi?

Antidekubitni dušeci su konstruisani da premeštaju pritisak sa jednog dela tela na drugi čime zamenjuju ručno okretanje pacijenta. Rade tako što se jedni redovi komore napumpavaju dok se drugi ispumpavaju. Celokupni ciklus traje 12 minuta i dešava se jako sporo, tako da ih pacijent gotovo ne oseti. Takođe, ne dolazi do dodatnog zagrevanja ili hlađenja koje može dodatno pogoršati stanje pacijenta. Antidekubitni dušek napravljen je od medicinskog PVC materijala po ISO EN 71 standardu. Treba napomenuti da je ovaj materijal dostupan samo u medicinskoj tehnologiji i podleže atestima. Materijal je otporan na urin i vodu pa se zbog toga vrlo lako čisti i preporučuje se pacijentima koji nose pelene. Pri čišćenju, koje je jako jednostavno, koristi se isključivo mlaka voda i deterdžent ili razblaženi alkohol. Sva ostala sredstva ne bi trebalo koristiti jer mogu oštetiti sam dušek. Kompresor koji je klučan u ovim procesima je sastavni deo antidekubitnog dušeka. Oni se razlikuju po glasnoći, količini litara vazduha koji može da izbaci u minutu, a neki modeli poseduju i program automatskog hlađenja i oni su namenjeni da rade 24h dnevno bez gašenja. Antidekubitni kompresor se podešava prema težini pacijenta, odnosno što je pacijent teži potrebno je više vazduha i obrnuto. Ponudu ovih medicinskih pomagala možete pronaći na linku- antidekubitni dušek prodaja.

Kome je namenjen antidekubitni dušek?

Antidekubitni dušek je prvenstveno namenjen osobama sa invaliditetom, nakon hirurške operacije, preloma kuka, preloma butne kosti ili karlice, posle saobraćajne nesreće, osobama koje ne mogu samostalno da promene položaj ležanja i onim osobama sa dekubitusom na karlici, peti, laktu, vratu i leđima. Sam dekubitus jeste oštećeno tkivo nastalo kao rezultat stalnog vršenja pritiska na određene delove tela. Dakle, kada ukupna težina konstantno deluje na neke delove tela, tkivo ostaje bez kiseonika i cirkulacije. Potom najčešće dolazi do sušenja i pucanja kože. Brzina kojom dekubitus može napredovati se razlikuje od slučaja do slučaja. Gornji sloj kože dosta dugo može trpeti oštećenje, međutim kada se dekubitus razvije u dubljim slojevima postaje vidljiv na koži i savetuje se hitno obraćanje lekaru koji će osobe uputiti u detaljno lečenje. U zavisnosti od toga kako ležite ili sedite različiti delovi tela mogu biti izloženi riziku. Najčešće se navode: uši, potiljak, rameni zglob i lopatice, kičma, lakat, potpetice, članak, leđa, zadnjica ili donji deo leđa. Pored antidekubitnih dušeka koji su najefikasniji u lečenju postoje i druga pomagala koja mogu pospešiti lečenje. Mnoge od njih možete naći na sajtu Galena Medic. To su svakako antidekubitni jastuk i razne vrste krema.

Vrste antidekubitnih dušeka i njihova cena

Što se tiče njihovih vrsta moguće je razlikovati saće tip, tubasti tip i poliuretanski tip. Saće i tubasti tipovi su se pokazali kao najefikasniji u praksi zbog toga što sprečavaju statičku podlogu, oslobađaju pritisak i zamenjuju ručno okretanje korisnika. Poliuretanski je isključivo statična podloga koja omogućava samo ventilaciju bez promene položaja tela. Okvirna cena antidekubitnih dušeka je između 70 i 350 evra. Takođe pri kupovini bi trebalo paziti na materijal od koga je dušek napravljen. Nikako ne bi trebalo kupovati dušeke od gume već samo one napravljene od medicinskog PVC materijala.

Kupovina antidekubitnih dušeka, ali i ostalih proizvoda Galena Medic. moguće je u maloprodajnim objektima ili kod njihovih distributera u Beogradu, Pančevu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Kraljevu, Kragujevcu i Leskovcu. Svi ostali mogu poručiti njihove proizvode na njihovom zvaničnom sajtu. Takođe, na sajtu se mogu informisati oko svih detalja koji su im potrebni za sigurnu kupovinu. Na svaki kupljeni proizvod dobijate garanciju od 2 godine i besplatnu dostavu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži