Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Obeležavanje Međunarodnog dana mladih
 
 

Obeležavanje Međunarodnog dana mladih

Ministarstvo omladine i sporta želi da u saradnji sa Resurs centrima, kancelarijama za mlade, volonterskim grupama i medijima iz svakog okruga organizuje istovremene javne događaje povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih na temu omladinskog aktivizma, od kojih bi jedan događaj bio centralni.

Očekuje se da se obeležavanje Međunarodnog dana mladih obuhvati sledeće aspekte: da se predlog manifestacije priprema i sprovodi uz saradnju sa kancelarijama za mlade iz konkretnog okruga,  da se sprovodi u isto vreme i obuhvati kreativne, inovativne, promotivne, sportske, kulturne i druge aktivnosti,  da aktivno budu uključeni predstavnici volonterskih grupa, aktivisti kancelarija za mlade, da se aktivno uključe mediji iz konkretnog okruga, da promoviše ciljeve Nacionalne strategije za mlade i javni interes u oblasti omladinskog sektora koji je definisan Zakonom o mladima.

Pozivamo sve mlade iz Šumadijskog okruga da postavaljaju svoje ideje na FB strani programa u periodu od 3. do 16. juna, a Resurs centar za Šumadijski okrug će objediniti sve pristigle predloge, i na osnovu toga predložiti manifestaciju kojom se obeležava Međunarodni dan mladih u Šumadijskom okrugu i sa kojom nominuje Šumadijski okrug za okrug u kome će se centralno obeležiti Međunarodni dan mladih u Srbiji. Na osnovu nominacija prikupljenih od svih Resurs centara programa MLADI SU ZAKON, Ministarstvo omladine i sporta će izabrati okrug u kome će se centralno obeležiti Međunarodni dan mladih u Srbiji.

Izvor: Kancelarija za mlade

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži