Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Veštine zapošljavanja
 
 

Veštine zapošljavanja

Mladi u našem obrazovnom sistemu ne dobijaju potrebne kompetencije i ne razvijaju potrebne veštine za zaposlenje. Kao jedan od glavnih razloga nezapošljavanja mladih ističe se činjenica da njihove kvalifikacije i veštine ne odgovaraju potrebama savremenog tržišta rada.

Rigidan i nefleksibilan sistem formalnog obrazovanja u Srbiji nije usklađen sa realnim potrebama privrede i ne pruža mladima takozvane “meke” veštine: komunikativnost, fleksibilnost, veština rada u timu, veštine pregovaranja. Upravo zbog toga, Omladina JAZAS-a Kragujevac otvara poziv za obuku "Veštine zapošljavanja", nakon prošlogodišnje obuke "U fokusu: Mladi u poslovnom svetu".

Šta su rekli učesnici prošlogodišnje obuke povećanja veština zapošjavanja...

Ivana, 24

Naša radionica je bila mesto gde se okupljaju divni, kreativni i ambiciozni ljudi, sa željom da rade na sebi, uče i napreduju i gde smo provodili divno vreme, ispunjeno smehom, druženjem i pozitivnom energijom. To je bilo mesto za opuštanje, ali i rad i učenje, mesto gde je svako pružio deo sebe, a otišao bogatiji za druga, novu veštinu i siri i lepši pogled na svet.

 

 

Luka, 22

Zahvaljujući obuci "U fokusu: Mladi u poslovnom svetu" naučio sam koliko me stereotipi ograničavaju, dobio sam praktične komunikacione veštine, upoznao se sa različitim procesima odlučivanja, naučio pisanje CV-a i efektivno predstavljanje u nekoliko rečenica.

 

 

 

Obuka ima za cilj upravo razvoj tih veština, kroz metodologiju neformalnog obrazovanja. Učesnici imaće priliku da razvijaju kritičko mišljenje, preispituju sopstvenu ulogu u timu, upoznaju se sa prednostima asertivne komunikacije, poboljšaju svoje veštine komunikacije, steknu nova znanja o procesu, fazama i ishodu pregovaranja, upoznaju se sa aktuelnim tržištem rada kroz realne susrete sa poslodavcima i razgovore sa njima.

Realizacija obuke biće u periodu od 16. maja do 01. juna 2015. godine (vikendima) u prostorijama Kancelarije za mlade/Omladine JAZAS-a Kragujevac, Save Kovačevića 5.

Poziv je otvoren do 15. maja 2015, godine, nakon čega će se vršiti selekcija kandidata. Prilikom selekcije vodiće se računa o polnoj ravnopravnosti, a najbitniji kriterijum prilikom odabira svakako će biti isazana motivacija za učestvanjem.

Prijavni formular možete pronaći OVDE. Za dodatne informacije kontakt osoba je: Luka Ljubisavljević, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži