Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Otvoren konkurs za Đurđevdansku nagradu
 
 

Otvoren konkurs za Đurđevdansku nagradu

Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Skupštine grada Kragujevca uputio je javni poziv svim građanima grada Kragujevca, fizičkim i pravnim licima da dostave svoje predloge za dodelu Godišnje nagrade grada Kragujevca - Đurđevdanske nagrade.

 

Tim povodom predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović, i zamenik predsednika, Miodrag Nikolić, održali su konferenciju za novinare na kojoj su pozvali sugrađane da predlože kandidate. - Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Skupštine grada, na svojoj sednici doneo je odluku da uputi javni poziv svim građanima Kragujevca, zainteresovanim pravnim i fizičkim licima da kandiduju osobe, odnosno pravna lica za koja smatraju da zaslužuju ovo najvrednije priznanje koje grad Kragujevac dodeljuje - kaže Petrašinović. Javni poziv objavljen je 25. januara u nedeljnim novinama “Kragujevačkim“, “Večernjim novostima“ kao i na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Rok za podnošenje kandidatura je 1. mart, a predlozi se mogu podneti iz oblasti nauke, medicine, urbanizma, arhitekture, sporta, humanitarnog rada, novinarstva, obrazovanja, privrede, privatnog preduzetništva i drugih oblasti. Prema propozicijama, za Đurđevdansku nagradu može se predložiti pojedinac ili grupa čija su dela javnosti postala poznata u toku 2017. godine i koja su afirmativna za grad Kragujevac. Obavezno je da autor ima prebivalište u Kragujevcu, a ukoliko se radi o pravnom licu, sedište preduzeća mora biti na teritoriji grada Kragujevca.

Predlozi se mogu dostaviti na adresu Skupštine grada ili lično, u prostorijama kancelarije 205, u zgradi Gradske uprave. Inače, Đurđevdansku nagradu do sada je ponelo preko 70 laureat

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');