Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu raspisan prvi konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja
 
 

U Kragujevcu raspisan prvi konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da je “raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih projekata u tom gradu, i to na samom početku godine, jasan pokazatelj koliko nam je važan javni interes u oblasti informisanja na lokalnom nivou.

 

U Kragujevcu raspisan prvi konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja.

Nadam se da ćemo kroz ovaj konkurs, koji su mediji dugo čekali, uspeti da unapredimo kvalitet medijskih sadržaja koji se odnose na mnoge teme kao što je zaštita i razvoj ljudskih prava, obrazovni sistem, razvoj nauke, sporta i ostalih oblasti koje su važne Kragujevčanima, a manje zastupljene – rekao je Dašić danas za sajt gradske uprave u Kragujevcu. Grad Kragujevac je upravo, nakon šestogodišnjeg ignorisanja zakonske obaveze o sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog značaja, po prvi put raspisao regularni javni poziv za učešće na konkursu “za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Kragujevca za 2021. godinu.”

Predmet konkursa je proizvodnja medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravoremenom i potpunom informisanju svih građana Kragujevca. Javni poziv odnosno Konkurs raspisuje se za raspodelu sredstava u visini od 9,5 miliona dinara, od čega je devet namenjeno za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja, a 500 000 dinara za organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu gradske uprave.

Rok za prijavu je 30 dana od objavljivanja konkursa na zvaničnom sajtu grada Kragujevca i u dnevnom listu „Večernje novosti“ i ističe 24. februara 2021. godine.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži