Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ko je zadužen za javnu rasvetu?
 
 

Ko je zadužen za javnu rasvetu?

Tokom prethodnih mesec dana žitelji nekoliko gradskih naselja žalili su se na kvarove javne rasvete. Na društvenim mrežama šerovane su i fotografije Velikog parka u kome osvetljenje takođe nije radilo, a problema je prethodne sedmice bilo i na Đačkom trgu, koji je dva dana bio u mraku, piše Pressek.

 

 

 

 

Više od 20 dana žica od ulične rasvete stoji pored puta u Donjim Komaricama. Kako meštani tvrde žica je pod naponom. Dodaju i da su više puta do sada prijavljivali kvar, ali da niko ne reaguje. Kako su za portal Pressek objasnili meštani, problem je u tome što nema ko da popravi kvar.

Naime, njima je rečeno, da grad Kragujevac nema potpisan ugovor ni sa jednim izvođačem radova za bilo kakve intervencije na uličnoj rasveti. "Niko se ne obazire na to što ovde prolaze deca, i pravo je čudo da do sada niko nije nastradao. Pored ovog palog provodnika, slična situacije je na još jednom mest u Donjim Komaricama", upozorio je za Pressek, jedan meštanin ovog naselja. Kako je rečeno u gradskoj upravi, ovakvi kvarovi se prijavljuje sekretaru Mesne zajdenice, a oni su potom u obavezi da podnesu prijavu sekretarijatu za komunalne poslove.

 

Na osnovu prijave nadzorni organ izdaje pisani nalog izvođaču za otklanjanje kvarova, a u skladu sa prioritetima. Nadzorni organ je dužan da obavesti ovlašćena lica od strane grada, odnosno Mesnu zajednicu, gde će se i kada pružati usluge. Na probleme sa javnom rasvetom, portalu Pressek žalili su se i stanovnici naselja Erdoglija, u kome rasveta već desetak dana ne radi u ulicama Tršćanskoj, Durmitorskoj, Milice Srećković, Dragoljuba Milovanovića Bene i delu Kopaoničke. I oni su se obraćali mesnoj zajednici, ali im je takođe rečeno da kvar nema ko da popravi, jer još nije raspisan tender za održavanje javne rasvete.

Sa druge strane, portalu Pressek je rečeno da je Grad Kragujevac izvođenje radova na održavanju javne rasvete poverio JKP Šumadiji, i u skladu za zakonom o javnim nabavkama član 13, stav 1, ne raspisuje se javna nabavka.

foto: Energetski portal i Kragujevac Online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži