Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Otvaranje izložbe „Put pravih vrednosti”
 
 

Otvaranje izložbe „Put pravih vrednosti”

Univerzitet u Kragujevcu organizovao je svečano otvaranje izložbe „Put pravih vrednosti” u četvrtak 12.00 časova. U Univerzitetskoj galeriji, u četvrtak 6. aprila 2023. godine, sa početkom u 12 časova, otvorena je izložba „Put pravih vrednosti” koja ima za cilj da upozna širu javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini u periodu od Kraljevine Srbije do danas, sa osvrtom na društveni kontekst i prilike u zemlji.

 

U ime organizatora prisutnima se obratio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije gospodin Božidar Maljković i naš proslavljeni sugrađanin Stevan Pletikosić, osvajač olimpijske medalje u streljaštvu. Izložba „Put pravih vrednosti”, podrazumeva tri usklađene celine koje se, prema rečima autorke izložbe Nataše Janković, sastoje od tekstualnih, ilustrativnih i digitalnih elementa. Ideja o značaju olimpizma i vrednosti koje sportske aktivnosti imaju za čovečanstvo prožimaju svaki eksponat ove postavke.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži