Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Keš kredit i njegove prednosti u odnosu na druge vrste kredita?
 
 

Keš kredit i njegove prednosti u odnosu na druge vrste kredita?

Kada razmišljate o podizanju kredita, verovatno vam je nedoumica koja vrsta pozajmice je najbolja za vaše potrebe. Gotovinski, odnosno keš kredit je jedna od opcija za razmatranje i predstavlja jednu od najčešćih pozajmica za koje se stanovništvo odlučuje. Za razliku od drugih vrsta kredita, gotovinska pozajmica nema neku određenu namenu, odnosno može biti upotrebljena po želji korisnika, bilo da je u pitanju popravka automobila, renoviranje stana ili možda odlazak na letovanje.

 

Fleksibilnost i jednostavnost i keš kredita

Jedna od glavnih prednosti gotovinskog kredita je fleksibilnost koju nudi. Keš kredit obično ima nižu kamatnu stopu od drugih vrsta pozjmica, što automatski znači da možete računati na niže mesečne rate i duže rokove otplate. Pored ovoga, keš kredit je tako koncipiran da banke ne zahtevaju hipoteku na nekretnini koju posedujete, odnosno vaša imovina nije izložena dodatnom riziku.

Gotovinski krediti su poznati po svojoj jednostavnosti. Ova vrsta pozajmice je lako razumljiva korisnicima jer su svi uslovi i troškovi kredita jasno predstavljeni klijentu. Pored toga, gotovinska pozajmica je dostupna u širokom rasponu iznosa, što znači da možete izabrati kredit koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Brzina odobravanja gotovinske pozajmice

Kod drugih vrsta pozajmica, kreditni proces može da potraje nekoliko dana, a kod stambenih kredita i nekoliko nedelja, dok je keš kredit poznat po svojoj brzini. Uzimanje ove vrste zajma je u velikom broju slučajeva brz proces i novac bude prebačen na vaš račun u roku od nekoliko sati nakon što je kredit odobren. Ovo je idealna novčana pozajmica za hitne situacije, kada je potreban brzi kredit za rešavanje finansijskog problema, poput popravke automobila ili možda plaćanje neplaniranih medicinskih troškova.

Takođe je važno napomenuti da je veća verovatnoća odobravanja gotovinskog kredita u odnosu na druge vrste pozajmica, posebno ako klijent ima dobar kreditni rejting i prethodno nije imao neizmirenih obaveza prema bankama i drugim finansijskim institucijama.

Poboljšanje kreditnog rejtinga klijenta

Kreditni rejting svakog klijenta banke je važan, kako za banku, tako i za samog klijenta. Ako klijent ima nizak kreditni rejting, odnosno u prethodnom periodu nije izmirivao svoje obaveze na vreme, dobijanje zajma može biti izazovno. Međutim, ukoliko klijent dokaže banci da je spreman i može da izmiruje svoje obaveze, banka će odobriti keš kredit. Uzimanje ove pozajmice će biti prvi korak ka poboljšanju kreditnog rejtinga, pod uslovom da se nastavi sa redovnim izmirivanjem kreditnih obaveza. Svakom uplatom koju izvrši na vreme, klijent poboljšava svoj kreditni rejting i povećava svoje šanse za dobijanje novčane pozajmice u budućnosti. Pored toga, ako postoji mogućnost da se kredit otplati na vreme ili pre vremena, to će banci dokazati finansijsku odgovornost, što može pozitivno uticati na procenu rizika i potencijalno mu omogućiti da u budućnosti dobije još povoljnije uslove kredita.

Gotovinski krediti su pre svega popularni zbog svoje fleksibilnosti, brzine, jednostavnosti i bez kreditnog ograničenja u pogledu namene novca. U poređenju sa drugim vrstama kredita, keš kredit nudi veću kontrolu nad novcem, jer korisnici mogu sami da odlučuju kako će potrošiti dobijeni novac, a za one kojima je novac hitno potreban predstavlja najbolje rešenje.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži