Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Druga srpska međunarodna konferencija o primenjenoj veštačkoj inteligenciji
 
 

Druga srpska međunarodna konferencija o primenjenoj veštačkoj inteligenciji

Univerzitet u Kragujevcu biće domaćin Druge srpske međunarodne konferencije o primenjenoj veštačkoj inteligenciji AAI2023 koja će biti održana 19. i 20. maja 2023. godine u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu. Svečano otvaranje konferencije je u petak, 19. maja u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu sa početkom u 9.00 časova.

 

Konferencija će okupiti vodeće naučnike, istraživače i eksperte iz zemlje i inostranstva kako bi razmenili iskustva i znanja o različitim aspektima primene veštačke inteligencije, kao i o najnovijim teorijama, inovacijama i praktičnim izazovima sa kojima se susreću u ovoj oblasti.

Posebna je čast što će na konferenciji jedan od gostujućih predavača biti istaknuti naučnik Izraelskog instituta za tehnologiju, profesor na Državnom univerzitetu u Ajovi (SAD) i dobitnik Nobelove nagrade 2011. godine za oblast hemije, za otkriće kvazikristala, profesor Danijel Šehtman (Dan Shechtman).

O izuzetno velikom značaju koji srpska međunarodna konferencija o primenjenoj veštačkoj inteligenciji ima u međunarodnim naučnim institucijama govori i podatak o prisustvu devet istaknutih predavača koji će uzeti učešće na konferenciji:

Plenarna izlaganja:

Prof. Danijel Šehtman – Dobitnik Nobelove nagrade u oblasti hemije

2011. godine, Tehnion - Izraelski institut za tehnologiju, Izrael;

Državni univerzitet u Ajovi, SAD;

Prof. Zipora Šehtman – Univerzitet u Haifi, Izrael;

Prof. Zoran Bosnić – Univerzitet u Ljubljani, Slovenija;

Prof. Zlatan Car – Univerzitet u Rijeci, Hrvatska;

Prof. Dimitris Fotiadis – Univerzitet u Janjini, Grčka;

Prof. Abraham Mendelson – Tehnion - Izraelski institut za tehnologiju, Izrael

Prof. Veljko Milutinović – član Akademije inženjerskih nauka Srbije (AINS), inostrani član Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU), gostujući profesor Univerziteta u Kragujevcu

Prof. dr Miodrag J. Mihaljević – naučni savetnik, vodeći istraživač i zamenik direktora, Matematički institut SANU, Beograd, Srbija; Prof. dr Emil Jovanov – Departman za elektrotehniku i računarstvo, Univerzitet u Alabami, Hantsvil, SAD;

Univerzitet u Kragujevcu je glavni organizator Druge srpske međunarodne konferencije o primenjenoj veštačkoj inteligenciji, a Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) je suorganizator ovog događaja. Podršku konferenciji pruža Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dok je kompanija MIND Milanović Industries Group sponzor konferencije. Ovaj događaj predstavlja značajan naučni skup koji omogućava razmenu novih ideja i tehnologija u oblasti veštačke inteligencije i njene primene, promoviše rezultate stručnjaka iz ove oblasti i od velikog značaja je za naučnu zajednicu u Srbiji i šire.

Link ka veb-sajtu konferencije: http://www.aai2023.kg.ac.rs/

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži