Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Predstavljanje eNauke na Univerzitetu u Kragujevcu
 
 

Predstavljanje eNauke na Univerzitetu u Kragujevcu

Predstavnici Ministarstva nauke tehnološkog razvoja i inovacija posetiće Univerzitet u Kragujevcu i tom prilikom predstaviti rad objedinjenog nacionalnog informacionog sistema naučnoistraživačke delatnosti: eNauka. Skup će biti održan u sredu, 8. novembra 2023. godine sa početkom u 10,00 časova u Svečanoj sali Rektorata.

 

Prisutnima će se obratiti državni sekretar Ministarstva nauke gospodin Vukašin Grozdić, a u toku skupa će biti predstavljeni rad i budući ciljevi eNauke. Osmišljen kao inicijativa Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, eNauka ima za cilj da podrži i unapredi naučnoistraživački i inovacioni sektor kroz digitalizaciju i razvoj informacionih tehnologija.

Glavni cilj eNauke je da se stvore neophodni uslovi za razvoj naučnoistraživačkog sektora i inovacija kroz digitalizaciju i objedinjenje nacionalnih informacionih sistema. Punu podršku u realizaciji ideje dala je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i kabinet predsednice Vlade Republike Srbije.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži