Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dan grada Kragujevca u prisustvu brojnih zvanica
 
 

Dan grada Kragujevca u prisustvu brojnih zvanica

U prisustvu brojnih državnih zvaničnika i delegacija, u zdanju Stare skupštine, povodom Dana grada održana je svečana sednica na kojoj su dodeljene godišnje, Đurđevdanske nagrade u različitim oblastima, kao i dve Plakete Svetog Đorđa.

 

Između dva Đurđevdana počeli su značajni projekti za grad Kragujevac, koji je prepoznat kao područje u koje se slivaju investicije Vlade Republike Srbije. Taj trend nastaviće se i u ovoj godini, rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Nikola Dašić. Svečanoj sednici prisustvovali su predstavnici Vlade, ambasada, delegacije gradova prijatelja Kragujevca, Vojske Srbije, Šumadijskog okruga, verskih zajednica, pravosuđa, gradonačelnik Novog Sada, narodni poslanici iz Kragujevca, odbornici i predstavnici gradskih ustanova i preduzeća.

Svečanostima koje se organizuju u Kragujevcu povodom 6. maja Dana grada, obeležava se istorijska odluka knjaza Miloša, koji je na Đurđevdan 1818. godine na skupštini narodnih prvaka u manastiru Vraćevšnica, odlučio da Kragujevac proglasi prvom prestonicom tek oslobođene Srbije.

foto: Kragujevac nekada - Mali park (arhiva)

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži