Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dejanovićeva predstavila svoj udžbenik iz psihijatrije
 
 

Dejanovićeva predstavila svoj udžbenik iz psihijatrije

slavica-djukicKRAGUJEVAC - Predsednica Skupštine Srbije i profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu Slavica Đukić Dejanović večeras je na univerzitetu u tom gradu predstavila udžbenik iz psihijatrije, koji je napisala zajedno sa grupom kolega sa fakulteta.

 Đukić Dejanović, koja je od 1996. redovni profešor i šef katedre za psihijatriju Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, rekla je novinarima da će studenti iz novog udžbenika učiti kako da priđu pacijentu, dijagnostikuju bolest i leče bolesnog čoveka. Studenti medicine iz Kragujevca do sada su koristili udžbenike iz psihijatrije drugih Medicinskih fakulteta, pre svega beogradskog.  Katedra za psihijatriju je prvi put ispunila dug koji je imala prema studentima, jer smo bili dužni da kao nastavnici kragujevačkog Medicinskog fakulteta koristimo savremena znanja i da na pitak način približimo dosta tešku problematiku studentima kako bi kao lekari shvatili da je duša deo života njihovih pacijenata i onda kada je on telesno bolestan i kada ima mentalni problem", rekla je Dejanovićeva. Ona je ocenila da je udžbenik "vrlo moderan" i da je u njemu obrađena i jedna potpuno nova oblast, epigenetika."To poglavlje je napisao gostujući profesor Dragan Švrakić iz Amerike", rekla je Dejanovićeva. Na promociji u Univerzitetskoj biblioteci je rečeno da je "Psihijatrija " značajan doprinos psihijatrijskoj literaturi i rešavanju psihijatrijskih problema, namenjen ne samo studentima nego i specijalizantima i doktorantima. Izdavač je kragujevački Medicinski fakultet. Dejanovićeva je napisala sedam knjiga, dva udžbenika za studente redovne nastave, jedan je od autora tri udžbenika za studente postdiplomske nastave, i koautor više od 200 naučnih i stručnih radova.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');