Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Upoznajte Kragujevac
 
 

Upoznajte Kragujevac

upokgOve subote svi zainteresovani, koji se u 12 sati okupe u centru grada, kod Krsta, mogu bolje da upoznaju istoriju Kragujevca. 

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ u subotu, 21. maja organizuje besplatnu vodičku turu „Kragujevac, kroz ulice i muzeje“. Planirana je poseta muzejima, u pratnji vodiča iz Turističke organizacije. 

Laganom vožnjom autobusom kroz centar grada posetioci će krenuti ka muzeju „Stara livnica“ čija postavka prati istorijat kragujevačke vojne fabrike od  osnivanja, 1853. godine do 1973. godine, ali i istoriju Kragujevca i Srbije. 

Posle toga, planirani su poseta muzeju „21 oktobar“ i panoramsko razgledanje Spomen-parka u Šumaricama. 

Vodička tura treba da traje oko dva sata. 

U  prolećnom delu sezone planirane su još tri akcije, odnosno poseta kulturno-istorijskim znamenitostima, ali i upoznavanje sa prirodnim vrednostima na teritoriji grada. Sledeće subote, 28. maja,  biće organiyovana poseta srednjevekovnom manastiru Drača.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');