Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Stevanović: Hvala Pressu u ime Kragujevčana
 
 

Stevanović: Hvala Pressu u ime Kragujevčana

Veroljub-Stevanovic-10Inicijativa Pressa da 21. oktobar bude proglašen za državni praznik i Dan sećanja na sve srpske žrtve u Drugom svetskom ratu u Kragujevcu je dočekana sa velikim odobravanjem, kako od strane građana, tako i istoričara, ali i onih čiji su najmiliji streljani toga dana 1941. godine u Šumaricama.

Posle premijera Cvetkovića i predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović našu inicijativu juče je potpisao i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

- Hvala vam što ste pokrenuli ovu inicijativu, odlična je. Bilo bi malo pretenciozno da su je pokrenuli sami Kragujevčani, ovako mogu samo da izrazim zadovoljstvo što ste to uradili umesto nas. Posebno mi je drago što to nije ideja neke političke partije, gde se sve svodi na marketing, već se radi o pravoj građanskoj inicijativi - rekao je Stevanović.

A da je 21. oktobar datum „koji prepoznaje čitava Srbija" i da je „ideološki čist" - stav je velike većine istoričara. To je dan ne samo sećanja na oktobarske žrtve, nego sećanja na genocid nad srpskim narodom, kaže za Press Zoran Tričković (76), sin jednog od streljanih Kragujevčana.

- Mi smo tih oktobarskih dana doživeli genocid, toliko je muških glava pobijeno u najboljim godinama, toliko nerođene dece. Ne smemo pred tim velikim stradanjem da se povlačimo - kaže Tričković, inače hirurg u penziji.

Izvor: PressOnline

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži