Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Japanci otvaraju klub u Kragujevcu
 
 

Japanci otvaraju klub u Kragujevcu

lions klubKragujevac je posetila delegacija privrednika iz Japana koji su članovi humanitarnog kluba “Lajons“ i tim povodom, članica Gradskog veća Slavica Saveljić organizovala je prijem u skupštini grada. Delegaciju iz Japana predstavljao je Kazuo Kanai, oblasni guverner za poreska pitanja opštine Icikava u Tokiju. On je izrazio zadovoljstvo što će se u Evropi otvoriti prvi "Lajons" klub na inicijativu Japana.

"Prvi put je Japan inicirao otvaranje kluba u Evropi. Radujem se što će to biti grad koji zauzima značajno mesto u regionu i smatram da je to biti veliki podstrek razvijanju saradnje između dve zemlje", rekao je Kazuo Kanai.

Članovi “Lajons“ kluba bave se zdravstvenim i socijalnim pitanjima, a saradnju sa gradom Kragujevcem će započeti razmenom mladih i donacijama za bolesne i stare, a kasnije, prema rečima člana delegacije, će se uspostaviti i ekonomska saradnja.

"Drago mi je što će se prvi korak u saradnji napraviti povezivanjem i razmenom mladih ljudi. Ali, ono što bih naročio istakla je to što su Kragujevac posetili vrlo važni privrednici Japana koji su zainteresovani da sa našim gradom uspostave saradnju i u toj oblasti", rekla je Slavica Saveljić.

Organizacija “Lajons“ ima svoje klubove u preko 200 zemalja sveta i oko 1,3 miliona članova.

Klubovi se otvaraju po regijama a članovi se bave uglavnom pitanjima i projektima humanitarnog karaktera.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži