Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Hour of Code (sat programiranja)
 
 

Hour of Code (sat programiranja)

Hour of Code (sat programiranja) je najveći globalni pokret koji uključuje preko 100 miliona đaka u preko 180 zemalja. Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu organizuje sat programiranja u ponedeljak 5. decembra 2016. godine od 12h-13h.

 

Šta je to Hour of Code?

Jednočasovni uvod u računarske nauke. Učenici će biti u prilici da se praktično upoznaju sa osnovama kodiranja i da uz praktičan rad i podršku instruktora naprave jedan program (igricu). Ova aktivnost uključuje timski rad, kreativnost i rešavanje problema. Zašto računarske nauke? Računarske nauke su fundamentalne. Svaki učenik u 21. veku treba da ima mogućnost nauči da koristi savremene tehnologije. Informacione tehnologije menjaju svaku oblast života i rada. Osnove računarskih nauka takođe podstiču kreativnost i rešavanje problema – veštine koje su poželjne za bilo koju buduću karijeru.

IT poslovi su jedni od najplaćenijih. U SAD postoji 500000 otvorenih radnih mesta. IT stručnjaci su vrlo traženi i u Srbiji! IT studenti se najbrže zapošljavaju nakon diplomiranja. Deca ih takođe vole! Nedavna istraživanja pokazuju da đaci vole informacione tehnologije i mnogi od njih žele da se time bave u budućnosti.

Hour of Code događaj podstiče rodnu ravnopravnost i ima za cilj i da pokaže da svako ko ima volje i želje može da nauči nove tehnologije.

Broj mesta je ograničen. Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli