Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika TRAGEDIJA U VRANJU: Kamion sa rudarima pao u provaliju, 4 radnika poginulo!
 
 

TRAGEDIJA U VRANJU: Kamion sa rudarima pao u provaliju, 4 radnika poginulo!

Kamion koji je prevozio rudare Grota, survao se u provaliju na putu Kriva Feja - Bosilegrad, a prema prvim vestima najmanje 4 radnika je poginulo dok je 12 teže povređeno.

Najmanje četiri osobe su poginule, a dvanaest ljudi je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se u 7:20 dogodila kod Vranja na putu od Krive Feje do Bosilegrada.

Prema navodima policije koje je potvrdio portparol PU Vranje Dragan Stamenković, reč je verovatno o rudarima koji su krenuli na posao, ali se zbog težine nesreće to još uvek ne može sa sigurnošću tvrditi.

U Zdravstveni centar Vranje neprekidno stižu novi povređeni, a crni bilans, koji je potvrdio načelnik PTO-a vranjske Bolnice Ljubiša Stoiljković, je najmanje četiri mrtva i dvanaest teže i lakše povređenih.

- Skoro svi radnici imaju povrede glave, kao i prelome rebara, skočnog zgloba, potkolenice, ruke. Njihovo zdravstveno stanje još uvek se ispituje, ali nisu životno ugroženi - naveo je Stoiljković i dodao da je jedan od povređenih, sa povredom vratnog pršljena, prevezen na Neurohirurgiju u Nišu.

Sve ekipe, policijske i zdravstvene, su na licu mesta i strahuje se da bi broj unesrećenih mogao biti i veći. Rukovodilac sektora bezbednosti i zdravlja u rudniku “Grot” Marija Denković rekla je da su na mestu nesreće sve službe rudnika “Grot” i da su se sanitetsko vozilo i terenska vozila rudnika uključila u pružanje pomoći.

Za sada je poznato da je u nesreći učestvovao “prepravljeni kamionet”, koji je prevozio ove ljude, ali je istraga u toku. U kamionu se u trenutku nesreće nalazilo 15 do 20 rudara koji su se vraćali posle noćne smene. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće kvar na vozilu ili neprilagođena brzina.

Kriva Feja, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi rudnik olova i cinka “Grot”, nalazi se na oko 40 kilometara od Vranja.

Izvor:RTS/Okradio.rs

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');