Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika HAPŠENJA zbog falsifikovanja novca i ličnih dokumenata
 
 

HAPŠENJA zbog falsifikovanja novca i ličnih dokumenata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su sugrađane M. S. (41) i S. S. (57), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, a M.S. i falsifikovanje novca. Postoje osnovi sumnje da je M. S. polovinom decembra 2016. godine nabavio 11 falsifikovanih novčanica u apoenima od po 50 evra, u nameri da ih stavi u opticaj.

 

Sumnja se i da je nabavio i napravio 32 komada lažnih domaćih i stranih ličnih isprava. Polovina dokumenata su falsifikovane vozačke dozvole, lične karte i zdravstvene knjižice Republike Hrvatske, Italije, Poljske, Slovenije i drugih država, dok drugu polovinu falsifikovanih dokumenata čine lične karte i vozačke dozvole Republike Srbije. Sva ova dokumenta napravljena su po narudžbini.

Kako se sumnja, S. S. je od M. S. nabavio lažnu italijansku vozačku dozvolu i karticu osiguranja, koje je nameravao da koristi prilikom privremenog boravka u Austriji. Policija je od S. S. oduzela sve falsifikovane novčanice i sva falsifikovana lična dokumenta. Osoba koja je falsifikovala novac je identifikovana i policija za njom intenzivno traga. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');