Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Veliki uspeh studenata FILUM-a na Bijenalu studentske grafike Srbije
 
 

Veliki uspeh studenata FILUM-a na Bijenalu studentske grafike Srbije

Dom kulture Studentski grad još od 1981. godine priređuje bijenalnu manifestaciju studentske grafike, a ove godine zbog epidemiološke situacije odloženo je otvaranje izložbe XX Bijenala studentske grafike Srbije, koje je planirano za 12. decembar 2020. godine.

 

Uz poštovanje epidemioloških mera izložba je otvorena u subotu, 6. februara 2021. godine. Osnovna ideja ove manifestacije je da se prezentuju dela budućih akademskih umetnika, kao i karakteristični rukopisi likovnih škola. Na ovogodišnjem, jubilarnom,  XX Bijenalu studentske grafike Srbije, pregledano je 143 rada od 92 studenta, a  učestvovali su studenti osnovnih, master i doktorskih studija sa šest državnih akademija.

Od šest ravnopravnih nagrada koje žiri dodeljuje, studenti Odseka za primenjenu i likovnu umetnost Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu osvojili su tri. Pored ravnopravnih nagrada, žiri dodeljuje i četiri pohvale, od kojih su studenti FILUM-a osvojili dve.

Ravnopravne nagrade osvojili su studenti*: Ivana Milosavljević (Grafika knjige, 3. godina), Nikola Milošević (Grafika knjige, 3. godina),  Dunja Stanojević (Likovne umetnosti, 3. godina).

Pohvale su osvojile studentkinje: Teodora Micić (Likovne umetnosti, 3.godina)  i Ivana Janković (Likovne umetnosti, master).

foto: Teodora Micić (Likovne umetnosti, 3.godina)

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži