Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Međunarodni festival folklora ESTAM, SKC Kragujevac
 
 

Međunarodni festival folklora ESTAM, SKC Kragujevac

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na prvi Međunarodni festival folklora ESTAM, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Kragujevac. Festival će biti održan od 29. jula do 1. avgusta 2023, u Kragujevcu, Stragarima, i na Mećavniku.

 

Slaveći tradicionalnu igru kao izraz univerzalnog jezika razumljivog svima, a samim tim i kao dragoceno sredstvo komunikacije i povezivanja, festival će okupiti ansamble iz Meksika, Kolumbije, Čilea, Bugarske i Srbije. Publiku očekuje raznovrsnost igara, melodija i raskošnih tradicionalnih kostima na sceni, ali i mogućnost da zaigra sa svim učesnicima koji će tih dana biti gosti SKC-a i Kragujevca.

Satnica:

- Subota 29. jul, defile učesnika u 19:00 od Prve kragujevačke gimnazije, koncert u 20:30 − Veliki park, Kragujevac -

- Nedelja 30. jul, u 19:00 – Šumadijski dani šljive, Stragari

- Ponedeljak 31. jul, u 19:00 – Drvengrad, Mećavnik

- Utorak 1. avgust, u 20:30 – Veliki park, Kragujevac

Pokrovitelj festivala je Grad Kragujevac. Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i nalazi se na listi festivala Nacionalne sekcije CIOFF-a, Međunarodnog saveta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži