Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Promocija Zbornika „Đurđevdansko sastajanje“
 
 

Promocija Zbornika „Đurđevdansko sastajanje“

U Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ predstavljen je Zbornik poezije članova Udruženja pisaca Kragujevca i dugogodišnjih saradnika.

 

U Zborniku su zastupljene pesme 72 autora. Priređivači su: profesor slavistike Radenko Bjelanović nagrađivan pisac i pesnik, prevodilac i priređivač nekoliko desetina knjiga različitih žanrova, i Petar Todorović, inače advokat, autor romana, pesama o kojima već pišu vodeći kritičari. U zbornik čitaoce uvodi književnik Veselin Mišnić, koji između ostalog navodi da je predsednik Udruženja pisaca iz Kragujevca Radenko Bjelanović još jednom priredio zbornik koji prevazilazi lokalne okvire, i predstavlja antologiju. Bjelanović neumorno vodi Udruženje, okupio je veliki broj pisaca, a svaki autor zastupljen je sa deset pesama po svom izboru. Poduhvat značajan u svakom smislu, pesnički je presek svega što je stvoreno i predstavlja ozbiljan i reprezentativan izbor. Takvi podvizi prevazilaze trenutak u kojem nastaju, baštine značajno mesto u onom budućem i bliskom dalekom vremenu, u kojem će se jednom zbrajati rezultati sadašnje generacije pesnika koju je Bjelanović ujedinio. Ovog puta je sačinio najobimniji i možda najbolji pesnički zbornik koji se do danas pojavio, kaže književnik Veselin Mišnić. U Narodnoj biblioteci, stihove su govorili pesnici čiji su radovi zastupljeni u četvrtom izdanju Zbornika.

Zbornik „Đurđevdansko sastajanje“ promovisan je u Udruženju književnika Srbije u Beogradu, zatim u Čačku, Kniću, sada i Kragujevcu. Udruženje pisaca Kragujevca finansiralo je izdanje uz pomoć grada Kragujevca. Zbronik se očekuje u knjižarama: Delfi, Vulkan kao i knjižari Koraka.

Promocija zbornika Đurđevdansko sastajanje (VIDEO)

Autor emisije Slađana Obradović Čukarić.

*Preuzimanje teksta ili dela teksta dozvoljeno je samo uz navođenje izvora. Fotografije, audio i video materijal, kao i njihovi delovi (skrinšot i sl.), ukoliko nije drugačije označeno, su vlasništvo PD Radio televizija Kragujevac doo i njihovo preuzimanje je moguće samo uz saglasnost autora.

Izvorni tekst: Radio televizija Kragujevac / RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži