Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Koncertna sezona "Convivium Musicum 17/18"- Koncert Evgenije Jeremic
 
 

Koncertna sezona "Convivium Musicum 17/18"- Koncert Evgenije Jeremic

Koncertna sezona „Convivium Musicum 17/18“ nastavlja se nastupom izuzetne mlade umetnice Evgenije Jeremić, u utorak, 13. marta, u Galeriji Narodnog muzeja sa početkom od 20 časova.

 

Evgenija Jeremić- sopran, je mlada i uspešna umetnica poreklom iz Kragujevca. Priznanja i nagrade počinje da niže još tokom školovanja u rodnom gradu. Uspesi se nastavljaju i nakon odlaska na studije u Beograd, gde je proglašena je za studenta generacije Fakulteta muzičke umetnosti u decembru 2015.godine. Iste godine, revija klasične muzike „Muzika Klasika“ joj je dodelila priznanje u kategoriji Mladi izvođač godine. Ostvarila se u ulogama Stanke iz opere Na Uranku Stanislava Biničkog, Mimi iz Pučinijevih Boema, Dezdemone iz Verdijevog Otela, Rozalinde iz Štrausovog Slepog miša, Anđelike iz Pučinijeve opere Sestra Anđelika u kojoj je debitovala u Nacionalnoj operi u Plovdivu.

Evgeniju će na koncertu pratiti Petar Marković, iskusni pijanista i klavirski saradnik iza kojeg su mnogobrojni uspesi i nastupi. Na programu koncerta su arije iz opera Đ. Verdija, A. Dvoržaka, Ž. Masnea, Š. Gunoa, A. Katalanija, i F. Čilea. Koncert se održava u organizaciji Udruženja građana „CONVIVIUM MUSICUM“ i realizuje uz pomoć Grada Kragujevca, a ulaz je slobodan.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži