Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Karavan "Trke nade" u Kragujevcu
 
 

Karavan "Trke nade" u Kragujevcu

trka nade"Trkom nade" u Kragujevcu nastavljena je promocija humanitarne akcija „Hope Relay“ kojom kompanija Samsung Electronics pomaže SOS Dečija sela u Srbiji. Veliki broj Kragujevčana preuzeo je aplikaciju i zajedno sa štićenicima ovih ustanova, pretrčao svoje prve kilometre. Koristeći ovu aplikaciju kompanija Samsung će na osnovu broja pređenih kilometara SOS Dečijim selima donirati novčanu pomoć. Ova dobrotvorna inicijativa Samsunga trajaće od 09. juna do 12. Septembra.

Želeći da pod sloganom „Olimpijske igre za sve“ doprinese da ljudi širom sveta osete Olimpijski duh i u isto vreme, svojim ličnim zalaganjem, doprinesu lokalnoj zajednici, kompanija Samsung Electronics, kreirala je humanitarnu sportsku aplikaciju „Hope Relay“. Ova aplikacija pomoću GPS-a prati svaki kilometar pređen u trčanju, hodanju, na biciklu ili čak na skejtbordu, pod uslovom da je kretanje sporije od 40 km/h, a za svaka tri pređena kilometra kompanija Samsung donira 100 dinara Dečijim selima.

Da biste učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji potrebno je da preuzmete besplatnu aplikaciju „Hope Relay“ sa Samsung Apps i Play Store-a. Ova aplikacija pomoću GPS-a prati svaki kilometar pređen u trčanju, hodanju, na biciklu ili čak na skejtbordu, pod uslovom da je kretanje sporije od 40 km/h.

Korisnici mogu da kreiraju svog „avatara“, a imaju i opciju da „podele“ svoje rezultate na društvenoj mreži Facebook, naprave timove za takmičenje ili čak da uporede pretrčanu kilometražu sa učesnicima iz ostalih gradova. Za svakog pojedinca, aplikacija prikazuje ključnu statistiku, uključujući pređenu kilometražu, koliko novca je prikupljeno i kakav je vaš rezultat u odnosu na ostale učesnike „Trke nade“.

Prilikom otvaranja događaja, jedan od promotera akcije Dejan Cukić pozvao je ljude da se pridruže akciji.

"Svi mi smo veoma uzbuđeni zbog Olimpijskih igara, a Samsung „Hope Relay predstavlja odličnu priliku za sve nas da osetimo olimpijski duh i da tom prilikom prikupimo sredstva u dobrotvorne svrhe. Ja svoje kilometre trčim i preporučujem svima da preuzmu ovu aplikaciju, izađu napolje i učine isto", rekao je Cukić.

Samsungovu „Trku nade“ podržale su brojne poznate ličnosti, među kojima su sportisti Slobodan Soro, Dejan Udovičić, Ivan Lenđer, Aleksandar Karakašević, muzičari Dejan Cukić, Zvonimir Đukić-Đule, TV lica Ivon Jafali, Zoran Kesić i Dejan Pantelić, radio voditelj Igor Brakus, kao i glumica Nataša Tapušković.

Ambasadori ovog projekta, na globalnom nivou, su poznati fudbaler Dejvid Bekam i poznati kulinarski majstor Džejmi Oliver.

"Trka nade" se nastavlja u Novom Sadu.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');