Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Održan Đjurđevdanski dečiji karneval
 
 

Održan Đjurđevdanski dečiji karneval

U okviru obeležavanja Đurđevdanskih svečanosti u organizaciji Gradske turističke organizacije kroz Kragujevac je svoj tradicionalni defile prošao Dečiji karneval. Jedanaesti po redu karneval je prošao ulicama Kralja Aleksandra I Karađorđevića, 27. marta, pored zgrade Bezistana i trga Radomira Putnika i stigao do trga kod Krsta i bine gde je održan zabavni program i izbor za najlepše karnevalske maske.
djurdjevdanski karneval 2016.jpg - 162.87 Kb

 

Po tradiciji, karneval su predvodili bajkeri, dok su na kraju kolone bili članovi Udruženja ljubitelja “Fića“, a pridružili su se i predstavnici kragujevačkih sportskih klubova. Kolonu je pravilo mnoštvo mališana svih uzrasta koji su izvodili svoje koreografije.

Na bini kod “Krsta“, u prisustvu predstavnika delegacija gradova pobratima i prijatelja, gostiju Kragujevca, predstavnika lokalne samouprave i Kragujevčana, izveden je program namenjen najmlađim učesnicima karnevala. U programu su nastupili dečiji horovi, mažoretkinje iz Bele Crkve, plesne grupe iz Lajkovca, Lazarevca, Paraćina, Šapca, Gračanice, Kruševca i Batočine, a nastupile su i kragujevačke plesne grupe, “Link“, “La Luna“, “Dolls“.

djurdjevdanski karneval 2016.jpg - 162.87 Kb

Izbor najlepše maske birane su u tri kategorije kao pojedinačna, porodična i grupna. Nakon odluke stručnog žirija, najboljim maskama uručene su nagrade. Neke maske su, na radionici koju je organizovala GTO Kragujevac u Tržnom centru Plaza, sa roditeljima, vaspitačima i učiteljima, pravili mališani iz predškolskih ustanova, osnovnih škola i privatnih vrtića, a njihovom šarenolikošću i maštovitošću, danas su bile ukrašene kragujevačke ulice.

This content has been locked. You can no longer post any comment.