Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kongres zajedno za Šumadiju
 
 

Kongres zajedno za Šumadiju

veroljub-stevanovicGradonačelnik Kragujevca i poslanik u Skupštini Srbije Veroljub Stevanović, ponovo je izabran za predsednika stranke Zajedno za Šumadiju.

Stevanović je na tu funkciju izabran jednoglasno na stranačkom kongresu kome je prisustvovalo 460 delegata.

Za potpredsednike su izabrani predsednik Skupštine grada Kragujevca i poslanik Saša Milenić, članica Gradskog veća Kragujevca Slacica Saveljić, član Gradskog veća Kragujevca Nebojša Vasiljević i mašinski inženjer Branko Lazović iz Čačka.

Predsednik ZZŠ Veroljub Stevanović rekao je na Kongresu da Srbija i dalje mora biti prosvećena, savremena, pouzdana i prepoznatljiva država Evrope.

To znači da mora postati ekonomski uspešnija i bolje organizovana. Srbija mora hitno da se decentralizuje i da pristupi velikom poslu regionalizacije, da bi opstala i da bi uopšte mogla da napreduje, rekao je Stevanović.

On je rekao da Srbiji nema spasa bez teritorijalne reorganizacije, političke i fiskalne decentralizacije.

Nije tačno da bi decentralizacija mogla da oslabi Srbiju. Nije tačno da da bi regionalizacija nužno dovela do rasparčavanja zemlje i sigurnog umanjenja njene državne teritorije, naglasio je Stevanović.

Potpredsednik stranke Saša Milenić je rekao da je dosezanje savremenosti istorijska misija Šumadije zbog čega Šumadija staje na pozicije političkog regionalizma, navodeći da je decentralizacija početak daljeg osavremenjavanja Srbije.

Da bni smo poduzeli naredne korake neophodno je pozvati, sabrati i okupiti Srbiju da korača zajedno sa nama, da ujedinjeni iskoračimo iz zabluda i zamki pretrajale prošlosti i krenemo u susret svojoj budućnosti, rekao je Milenić.

Drugom kongresu Zajedno za Šumadiju prisustvovali su lider G17 plus Mlađan Dinkić, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, predstavnici Ambasada Sjedinjenih američkih država, Franscuske, Češke i norveške kao i delegacija Hrišćansko socijalne unije iz Nemačke.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.